tisdag 5 mars 2013

Mailbombad och snabbmat

Jag är inte så överförtjust i blodpuddning. Resten av familjen P gillar det så vi äter det och jag ler och ser glad ut. Även fast det växer i munnen. Igår mådde jag som sagt var illa hela dagen. Att då äta något som växer i munnen lät inget vidare. Vi har en matsedel men ibland äter vi inte det som står. Igår var en sådan dag.
Jag gjorde pizza istället. En variant mellan den vanliga snabbvarianten gjord på tortillaskal och den vanliga runda gjord på bakstenen. Gjord på deg fast på vanlig plåt i två stora pizzor istället för 5 (just nu 4) små. Ibland för att få gratissaker måste man anmäla sig till vissa nyhetsbrev. Igår kom ett sånt nyhetsbrev som jag tydligen anmält mig till någon gång. Idag har jag blivit mailbomad av massor med personer som vill bli borttagna från nyhetsbrevet. Dom har helt enkelt inte läst hela mailet där det står längst ner tryck här för att avregistrera utan svarat på mailet. Så alla som står på nyhetsbrevslistan får mail om att dom inte vill ha nyhetsbrev längre. Ytterst irriterande att varje gång jag kollat eposten har det legat minst 10 mail där om att dom inte vill ha nyhetsbrevet längre. Till sist blev jag förbannad och skickade iväg ett mail om att sluta mailbomba folk och läs igenom mailet istället så ser nu hur ni avregisterar.
Jag har trotsat min mage och gått och lämnat och hämtat L på skolan idag också. Tisdag = öppet bybibliotek och några reserverade böcker hade kommit. Jag som egentligen inte får lyfta bar böckerna i en påse och gick. Det kommer säkert att straffa sig imorgon men det är sååååå skönt att gå. =) L ville ha ett eget bibliotekskort och jag tänkte överaska henne med ett så jag bad bibliotekarien göra ett till L. Vi skulle mötas på biblioteket men det hade L glömt och gått till handlaren med en kompis istället. När jag visade L kortet sa hon "lycka är att ha ett eget bibliotekskort". =) L ska nu även börja få veckopeng. 20 kronor/vecka. 10 kronor ska hon spara och 10 kronor får hon göra vad hon vill med. Flera av hennes klasskompisar går till handlaren flera gånger/vecka och köper godis och det vill L också göra. Hon handlade inte idag, det var kompisen som gjorde. Hon ska få veckopengen från och med söndag. Vi brukar köpa småsaker till L hela tiden så det har inte varit aktuellt med veckopeng och hon har inte bett om det förens nu. Lite sent att börja när man snart är 10 år kanske. Vet inte när man ska börja med veckopeng?
På lördag ska L ha sitt filmkalas och maken har varit till biografen inne i stora staden och hämtat popcornmuggar helt gratis. =) Han skulle fråga om man fick köpa. Det fick man inte men man kunde få massor av gamla muggar som dom inte använde längre. Så vi fick 15 popcornmuggar helt gratis. =) Kommer att bli ett lågbudgetkalas med hög wow faktor hoppas jag i alla fall. Lågbudget vet jag wow faktorn vet man först efteråt.

1 kommentar:

Sparsamhet sa...

Duktigdu är som försöker gå trots att du har ont.
Våra två äldsta (10 och 12 i år) får månadspeng, men jag låter dem sällan köpa något för dem hehe, de tvångssparas till semester eller något större. Ibland köper de såklart småsaker men nu efter några år med månadspeng har de insett att det är bättre att inte köpa småskit för pengarna. 9-åringen sparade till exempel ihop till en ny cykel förra året och 11-åringen fick vara med och betala på en egen dator. Tro att de lär sig pengars värde av att få månadspeng.

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...