Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 16 mars 2013

Löneskillnader och pysslat

Jag ska börja använda det billiga tvättmedlet från ÖoB för att se om det är bra. Om det är det så blir priset 25 öre/tvätt och det är mindre än mina flytande tvättnötter som jag kör med idag. Jag måste ju göra slut på tvättnötterna så en ny flaska är gjord idag. Jag har även gjort inlagd gurka.
Jag såg på lyxfällan häromdagen (gamla avsnitt) där en familj där bara han jobbade fick ut 38.000 kronor/månad efter skatt. Det fick mig att börja fundera. Ibland hör jag familjer säga (mest skriva jag har inte så mycket familjer där bara en jobbar i närheten - ingen alls vill säga) att dom klarar sig på en lön. Men dom brukar aldrig skriva vad lönen är. Det är lätt att klara sig på en lön om lönen är som i fallet med lyxfällan 38.000 kronor. Det är mer än vad maken och jag får ut ihop. Så om någon klarar sig på en lön så är det intressanta att veta vad den lönen är. Om den är väldigt hög så är det ingen konst alls att klara sig om den är låg då kan man snacka konst. Ungefär som med matkostnader. Vissa skriver att dom har sänkt sina matkostnader med hälften. Det är ju bra men dom brukar glömma att skriva vad matkostnaden var från början. Jag kan inte skryta med att jag sänkt våran matkostnad till hälften och kommer inte att kunna göra det heller. Fyra vuxna, ett barn, en kanin och två hamstrar och maten går på mellan 2.500 och 3.000 kronor/ månad. Då köps viss mat ekologisk. Och vi äter inte bara bönor och ris utan god näringsriktig mat och unnar oss lite extra på helgerna.
Ikväll stod det kycklingvingar på menyn. Men häromdagen köpte M (jag betalade) fläskben så vi har provat att glasera dom istället. Skillnaden mellan kycklingvingar och fläskben är 27 kronor/måltid med samma tillbehör. Ris, hemgjord sötsur sås och hemgjord currysås. Hemgjort äppelmos till L som inte gillar dom andra såserna. Men idag ersatte vi riset med hasselbackspotatis som vi gjorde samtidigt med benen i ugnen. Potatis är billigare än pasta som är billigare än ris så mer än 27 kronor tjänade alltså. =) Blev riktigt riktigt gott och man fick sitta och gnaga som med kycklingvingarna så helt klart en rätt som vi kommer äta flera gånger.
Till mys blir det kola. Det blev massor av kolasås och chokladsås över efter L:s barnkalas. Så idag har jag mikrat kolasåsen ett par minuter och sen brett ut den på en plåt. Den har stått kallt ett par timmar och vips fick vi hemgjord kola. Såserna står sig ett par månader i kylskåpet men så ofta äter vi inte glass att vi behöver två glass-såser.
Annonsen i den lokala tidningen gav tyvärr inget samtal. Men L:s alla 134/140 kläder är sålda via Facebook för 800 kronor. L fick 100 av dom för hon hjälpte till och rensade ut. Vi skulle höras igen när L skulle byta storlek nästa gång så skulle hon köpa dom också. =)
L är fortfarande hängig och ligger mest och emlar. =( Lite småfebrig 37,4, mest hes och lite småsnorig. Men alltså mest väldigt väldigt trött och hängig. Huvudvärken som hon haft i 3 dagar har i alla fall gått över. Jag ger henne dryck varje timme. Juice, hemgjord apelsinsaft och honungsvatten är det som går bäst. Precis som M när han var liten och sjuk vill hon ligga och titta på Livet (en cell-sam historia).

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej. Vi har valt att försöka leva på en lön. Min man får ut ca:15- 16000kr. Vi är två vuxna och en18åring.Vi byggde vårat hus för 30 år sedan så nu har vi låg hyra och eldar med pellets.Hittills har det gått bra. Gunilla

Marika på Odlingspyssel sa...

Just nu lever vi på en lön, min sambos lön och min föräldrapenning. Nästa år kommer vi leva på min lön och sambons föräldrapenning. Jag tror ju att han är lika viktig för dottern som jag är, även om jag gärna skulle vara hemma i 3 år (jag är ju lärare och kan förlänga min föräldrapenning tack vare sommarloven) men jag vet ju att min sambo vill lika gärna. Han skulle också gärna vara hemma i 3 år. Så då delar vi lika, precis lika. Det är ju ingen ekonomisk investering direkt att skaffa barn.

Anonym sa...

Är "SPAR" tvättmedlet miljömärkt??? Jag har själv aldrig sett det.