söndag 17 mars 2013

Hmmmm

Jag har ju som sagt var köpstopp. I januari och februari köpte jag lite saker utan att tänka efter före. Men nu i mars då tänker jag verkligen så köpstoppet har gått jättebra - fram tills igår. Jag är ju en bokälskare och vill gärna äga böcker. Romaner och deckare spelar mig ingen roll - dom kan jag låna på biblioteket. Men böcker om spartips, simple living, receptböcker och andra böcker man kan lära sig saker av dom vill jag gärna ha. Jag försöker låna dom på biblioteket först för att avgöra om den är värd att äga eller inte men ibland finns inte böckerna där. =( Sen försöker jag oftast köpa dom begagnade för att spara pengar och miljö men är det nya böcker (som oftast dom som inte finns på biblioteket är) så finns dom inte att köpa i andra hand. Så igår köpte jag böcker.
Skåpmat läste jag om i en av mammas tidningar och det är en receptbok med gamla recept och lite av vad man tager vad man haver recept bok.
Knäckebröd läste jag om hos Maria. Och innehåller som bokens titel säger recept på knäckebröd. Jag bakar bara en sorts knäckebröd. Min pappa och svärfar gillar det knäcket och brukar få det i julklapp/ present ibland. En jul var det nästan det enda pappa åt på julbordet. =) Jag som bakar det mesta av vårat bröd själv tänkte få lite inspiration till fler knäckebröd. Sen slank det med två LasseMaja böcker till L också som var på rea för 69 kronor/styck. Jag beställde böckerna via Adlibris där dom dels var billigare än Bokus och dels fick jag gratis frakt. Jag beställde via Gratisbio och fick poäng som jag kommer att kunna byta mot ett presentkort på 50 kronor snart. Jag fyller år snart så jag kanske kan flörta med maken eller M om att dom kan ge mig böckerna i present. För som dom flesta karlar så brukar dom köpa presenten dagen innan eller samma dag.
För att ge en liten inblick i vad vi äter kommer här lördagens och söndagens måltider. Inte frukost och mellis. Lördag lunch: köttsoppa och frukostvåfflor.
Lördag kväll: griljerade fläskben, hasselbacks potatis, sötsur sås, äppelmos, gari, inlagd gurka.
Söndag lunch: grön ärtsoppa med gräddfil, rostat bröd.
Söndag kväll: köttfärslimpa, ugnsstekt potatis, kokta morötter, brunsås, inlagd gurka, lingonsylt.
Imorgon ska delkurs 3 vara inne i JAK kursen. Det var flera uträkningar som man skulle göra. Jag är inget direkt mattesnille. Även om spartipsen har gjort det bättre. Jag räknar på vad allt kostar nästan hela tiden. Men jag tror och hoppas att jag klarade av talen. Jag var först att skicka in så jag kan inte tjuvkika på någon annans svar heller.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...