tisdag 26 mars 2013

Handla för samma pengar två gånger

Checken som jag löste in igår som var på 700 kronor (fick bara ut 550 kronor) tänkte jag ha till att betala av lite krediter med. Men imorse var det en solvärmesnubbe hos familjen P. Solvärmen ska nu installeras. Jag som hela tiden säger fel tänker inte säga om det är paneler eller celler eller vad det är vi ska ha. Vi ska ha dom som gör el i alla fall. Sen ska vi utöka till såna som värmer vattnet någon gång i framtiden. Och kanske till mer av elvarianten också. Det blev dyrare än vad vi hade tänkt så tyvärr blir inte anläggningen så stor som jag skulle önskat. Maken ska i alla fall installera dom själv så vi bara behöver hjälp med att koppla in dom. Installering och inkoppling kostade ungefär 20.000 kronor - rot avdraget beroende på hur stor anläggning man tog. Nu kommer vi undan med mindre än hälften av det om maken gör största delen av jobbet själv. Nu ska vi bara komma överens om hur stor anläggning vi tycker oss ha råd med. Solvärmesnubben höll på med el på både längden och tvären och var mer inne på att utnyttja solen och spara el än att tjäna pengar.

Han berättade att han hade en elmätare hemma som mätte av elförbrukningen hela tiden. Trådlöst. Det fanns att köpa på makens favoritaffär Clas Olsson. Vi har haft en elmätare som hette uninel. Men sen såldes företaget och man var tvungen att uppdatera hårdvaran (gratis) vilket vi gjorde men efter det har den aldrig fungerat igen. Så nu kom jag på att jag kan använda checkpengarna till att köpa en elmätare. Solvärmesnubben sa att han tittade på den jätteofta och när elen gått upp på mätaren kollade han var det var som blivit tänt eller satts på. Man kan även koppla den till datorn och kolla elen i efterhand och jämföra. Jag sa till maken att han kunde köpa en. Vilket han också ville göra. Han fick presentkort på Clas i julklapp av min mamma och pappa och det ville han nu köpa elmätaren för. Jag kom då på att jag redan hade handlat för checken redan innan jag löste in den. Green eco shower.
På kvällen kom en fönstersnubbe till familjen P. Vi böt fönstren i sovrummen och balkongdörren för ett tag sedan och vill nu fortsätta byta några till. Köksfönster och källardörren står på tur. När vi ändå måste ta ett lån till bytet av elpannan så tänkte vi låna mer och installera solvärmen och byta fönster. Vi får ju även ut 50.000 kronor på eftersparet på JAK snart som också ska gå till detta. Fönstersnubben däremot är en försäljare ut i fingerspetsarna och printade ut avtalet medans vi pratade. Vi vägrade dock att skriva på det innan vi har pratat med banken.
L har varit på påskläger på ridskolan idag. Hon skulle ha med sig matsäck och fick med sig två kalla pannkakor, en ostmacka, äppelbitar och en flaska oboy och var överlycklig över den lyxiga matsäcken. =) Dom hade pysslat en kyckling och haft äggjakt där alla fick varsitt ägg fyllt med godis. Sen hade dom ryktat hästar och både ridit och kört. L var som en strålande sol när hon kom hem. =)

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...