söndag 10 mars 2013

Gratis som inte är gratis och kolasås

Jag fick ett nyhetsbrev från ett företag som jag handlat av. Dom hade en massa varor över som dom nu gav bort till sina kunder. Man skulle trycka på en länk så hamnade en av gratisvarorna direkt i kundvagnen. Man fick inte bestämma själv vad man skulle få utan blev bara tilldelad något. Man fick inte skicka tillbaka det. Jag som gillar allt som är gratis tryckte på länken. Det visade sig att det tillkom 49 kronor för frakten och 19 kronor om man valde faktura. Jag som inte har kontokort måste välja faktura. Så min gratissak som jag inte vet vad det är kostar 68 kronor. Jag beställde den aldrig.
Sara ville ha receptet på kolasås.
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och koka upp under omrörning.  Låt sjuda 5 minuter under fortsatt omrörning. Rör ner vaniljsockret och häll upp i en kanna. Smakar ungefär som flytande hemgjord kola. Väldigt söt. Håller sig ett par veckor i kylskåpet.
Snart är det påsk och alla påskägg är snart klara. S är kvar. Jag vet vad jag ska göra och jag har börjat göra den idag. Den går inte att skicka till henne over there så när den är klar kommer bild att visas här. Sen får hon se den på riktigt när hon kommer hem. Om jag köper en kostar dom runt 145 kronor. Den jag gör kommer nästan kosta gratis. =)  Hoppas bara hon gillar den och inte tycker att jag har förstört.

1 kommentar:

Sanna sa...

Åhh tack för en inspirerande blogg! Här kommer jag kika in ofta ofta. =)

Kram
Sanna

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...