fredag 1 mars 2013

Frisk som en nötkärna

Önskar jag att jag var. Men varför är en nötkärna så frisk? Jag har fått i mig en och annan nöt med mögelsmak genom åren och den kändes inte så frisk. Frisk som en nötkärna var det L sa att bilen var när maken ringde och sa att den hade gått igenom besiktningen. =) Tack och lov för det. Tyvärr behöver den då lagas igen. Motorn eller vad det heter till vindrutetorkaren bak har gått sönder. Det kan ju vara bra att se bakåt med när man kör.
 L lånade mitt måttband igår och gick runt och mätte allt hon såg nästan. Jag försöker lägga in lite kul träning för henne i vardagen. Vi räknar allt möjligt. Vi kastar mycket boll för att öva motoriken. Godismaskinen övar både motorik och koordination. L fiskade flera gånger igår. Varje gång la hon tillbaka godiset för att få fiska mer. Jag har tagit fram en dansmatta som vi fick gratis av Malaco en gång. I den smäller man mullvadar i huvudet med hjälp av fottryck. Övar koordinationen. I träslöjden hade hon gjort en bil. Dom hade haft en bilrace när alla var klara och L:s bil kom längst av alla. Men som hon sa att vad spelar det för roll, huvudsaken är att jag är nöjd med den. Och det är jag. Smart tjej.
Min pappa fyllde år för ett tag sedan men ska ha kalas imorgon. Han och mamma har varit sjuka. Jag brukar alltid stå för tårtan som en del av presenterna. Så också imorgon. Tårtbotten är gjord idag. När ugnen ändå var varm gjorde jag kokosrutor till L:s barnkalas nästa vecka. Det blev fler än dom på bilden. L och jag provsmakade varsin till fikat. =)
På posten kom det en bok som jag vann i en tävling. Det var massor av berättelser i den. Bland annat om Plupp. Vi fick även med ett bokmärke, ett vykort, en tablettask och ett grattiskort.
Skutt Kanin är troligtvis hård i magen. Imorse fick han en sked med olivolja. Jag la skeden framför honom och han slickade i sig nästan allting. Jag tänkte han skulle få en sked till ikväll om inget har hänt innan dess. När ett av våra marsvin var hård i magen och vi ringde en veterinär sa han att vi skulle ge olivolja.
Marika undrade varför L var osäker och orolig inför att gå själv till skolan. Det bottnar bara i att hon helst inte vill vara själv. När hon har med sig sin cykel eller sin sparkcykel går det bra för då har hon "sällskap". Hon har gått hem själv nästan alla dagar denna vecka och det har gått bra. Hon växer då i sig själv och känner sig mer stor. Vi har inte resonerat så mycket inför mellanstadiet. Enligt lärarna var det största hoppet mellan tvåan och trean och det klarade vi av genom att plugga ifatt under sommarlovet. Det största problemet är matten och där får hon stödundervisning. Det är att skriva. Hon skriver som hon uttalar ordet själv. Vilket blir fel ibland. Så får vi ordning på talet så kommer skrivningen lite mer automatiskt. Sen är det som sagt var koordination och motorik och där övar jag allt jag kan hemma.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra att L har er i familjen som stöttar! Alla barn har inte det tyvärr...

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...