Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 9 mars 2013

Barnkalas a la budget

Idag var det då dags för L:s filmkalas. Alla tjejer i klassen + 2 bästa vänner var inbjudna. 9 stycken blev det. Inbjudningskorten hade vi gjort själva.
Först var det paketöppning. L fick massor av saker. Bland annat 4 böcker. 3 älvböcker och LasseMajas detektivbyrå biografmysteriet. Det var ju kul med tanke på våran nya goda vana.
Sen var det fika med saft (hemgjord), glass (hade i frysen), choklad- och kolasås (hemgjorda står i tekannorna), maränger (hemgjorda), massor med strössel (vann på Baka.se, inte med på bilden)
och chokladbollar (också hemgjorda).
Efter det var det filmtajm. Filmen var Tingeling och vingarnas hemlighet som L fick av mamma och pappa när hon fyllde. Hon önskade sig den.
Till filmen fick alla varsin popcornskål (fick gratis av biografen inne i stora staden) fylld med popcorn (spispoppade) och det fanns saft och dricka att dricka till.
Kalaset avslutades med att alla fick fiska upp lite geishakolor ur godismaskinen och som pris fick alla kolorna och varsin godispåse (köpta för 4,95 styck). Alla fick bara upp en kola var så det blev massor med kolor kvar.
Kalaset var en verklig hit och den sammanlagda summan blev:
glass: 19,50
glassåser: 5 kronor för chokladsåsen, ungefär 10 kronor för kolasåsen.
maränger: 7 kronor.
chokladbollar: ?
saft: hemplockade bär så 2 kronor?
popcorn: gick åt en hel påse 10 kronor.
dricka: 2 1,5 liters flaskor, köpte 5 för 45 så 18 kronor.
geischa: 54 kronor.
godispåsar: 44,55
Summa: 170 kronor + chokladbollarna. =) Geischakolor, chokladsås och kolasås blev det massor kvar av så det kommer vi att ha till mys och efterrätter länge. Såserna håller sig flera veckor i kylskåpet. Då har jag inte räknat in summan av godismaskinen eftersom den har vi kvar och kommer att använda på fler kalas i fortsättningen.
Efter kalaset var slut stannade flera av tjejerna kvar en timme till och spelade på fotbollsspelet i källaren. Maken var helt överväldigad över att kalaset gick så bra. =) Medans tjejerna såg på filmen servade jag med mer popcorn och diskade upp så när kalaset var slut var det bara att sopa upp popcornen på golvet som var kvar att göra av städningen. Kommer helt klart att ha filmkalas igen. Bästa kalaset ever var det några som sa när dom gick hem. =)

1 kommentar:

Sara sa...

Kan du lägga upp receptet på bloggen på kola såsen? :) Älskar din blogg!