måndag 25 mars 2013

Äntligen

Efter en lite jobbig magmorgon så åkte L och jag iväg på äventyr. L har påsklov och för att hela påsklovet inte ska firas inne så har jag lite inplanerat.
Dagen idag bestod av ett Facebook köp. Jag vann ett par nya skor till L för 50 kronor efter budgivning. Prislappen satt kvar på skorna - 1295 kronor. En rejäl vinst alltså. Vi träffades vid byns kyrka så ingen bensinkostnad att tala om heller. Andra stoppet var djuraffären för inhandling av sand till hamstrarna och lite annat smått och gott. Inga djur. Jag råkade tappa sandpåsen i golvet så den sprack mitt inne i djuraffären. När jag gick och sa till en personal var personalen en klasskompis till L:s mamma. Lite pinsamt tyckte jag det var. Mycket pinsamt tyckte L det var. Tredje stoppet var banken och jag löste äntligen in min check som har stirrat på mig från kylskåpet sen i oktober. 150 kronor kostade det i inlösen men 550 kronor sitter nu på mitt konto.
Sista stoppet var stadsparken där vi skulle titta på vårblomsutställning. Vi hittade inga vårblommor och tröstade oss med att gå in i den ekologiska affären och handla en del. 10% på allt godis hade dom lagom till påsk. Chipsen gick också som godis efter att hon i kassan frågade L om hon tyckte det var godis och L svarade ja. =) Vi skulle ha åkt till museet men valde vårblommorna. L gillar inte att gå på museum säger hon för det är bara en massa skelett och uppstoppade apor och sånt. Jag har försökt förklara att vårat museum inte har såna saker men hon vill inte. Men efter lite mer pepptalk kanske vi kommer dit en annan dag. Räkningarna är skrivna och det har aldrig varit så få som idag. =) Sen blev det lite mindre till visa kortet och volvo kortet för att L:s ridskola skulle betalas. Hon går en högre kurs nu och då kostar det mer. Mycket mer. 1950 kronor för en termin. Tur att ridskolan är kommunal för annars skulle det väl kosta mer. Ironiskt. Men jag tycker det är konstigt att en verksamhet som drivs av kommunen kan kosta så mycket pengar. Är det bara för det är ridning och en tjejsport? 27.100 kronor/månad är räkningarna nere i nu. Då är maten medräknad i det. Som jag skrev häromdagen har inkomsterna ökat med 1000 kronor så 7.100 ska räkningarna ner så kan jag säga upp mig och börja jobba på timmar igen. Jag får då fortsätta jobba mina älskade kvällar som jag vill.

1 kommentar:

Marika på Odlingspyssel sa...

Visst, jag håller med. Hästsport är en väldigt dyr idrott. Det som gör att exempelvis hockey är billigare i teriminsavgift är för att det är sponsring inblandat, samt att n'r hockeyhallen väl är byggd så är den byggd. Ridning sker ju på hästar, som inte kan utnyttjas på samma sätt som en hockeyhall, hallen kan användas i princip dygnet runt, en hästs arbetstid regleras (och borde regleras än mer) väldigt noga. Hästar är väldigt dyra i drift dessutom. Du ska nog se att kommunen sponsrar ridningen väldigt mycket när det kommer till kritan.

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...