Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 29 januari 2013

Sopptankar och ett nytt deadline

Idag skulle jag på möte med försäkringskassan. Vi skulle prata fortsatt sjukskriving och lite annat. Som vanligt ställde min mage till det så vi fick ta det som telefonmöte. Jag kan vara fortsatt sjukskriven efter 15 mars också. Min sjukdom gör att jag inte kan omplaceras så det kommer att lunka på som vanligt fram till 15 september. Efter det får jag 75% av lönen istället för 80% som jag får idag. Det var ju skönt, jag som trodde jag skulle bli utförsäkrad. Min spariver kommer dock att fortsätta och har inte avtagit en endaste smula.
Däremot har jag en ny deadline. Som inte har med den andra att göra. Våran Coop affär ska läggas ner. Vilket är görsketadumt. Jag har mailat Coop och sagt det. Vi har ingen annan livmedelsaffär här norr om stora staden. Det ska byggas en ny Coop bredvid Ica och Citygross nästan inne i stora staden. Vilket gör att Coop kommer att försvinna från min prisbok, ännu mer viktigt att Citygross kommer in med andra ord. Fast där sket sig handla en gång/vecka i olika affärer. Ibland köper vi på oss för mycket frukt så den hinner ruttna på dom 10 dagarna det tar mellan handlingarna. En handling en gång/vecka skulle motverka det. Inte lika mycket mjölk och fil att släpa hem heller. Dom försvinner i april så jag har till april på mig att få in nästan alla varor på Citygross i prisboken.
På lunchen på söndagar äter vi det vi känner för/orkar laga. Det är den enda måltiden som inte står på matsedeln. Vardags luncherna står inte heller för då är bara jag hemma. Lördag lunch äter vi soppa och nybakt bröd av något slag. På söndags lunchen äter vi mackor ibland, ibland nyponsoppa, ibland laga mat. M tycker nu att vi ska äta soppa söndag lunch med. Ja varför inte? Så nu ska dubbelt så många soppor kommas på till matsedeln. Något som inte behöver vara så svårt men är det. Jag har hört att man kan äta soppa en gång om dagen hela sitt liv och aldrig äta samma soppa. Om det är sant och hur länge det är beräknat att man lever då vet jag inte. Några sopp böcker är reserverade på biblioteket.
Där jag hämtade en ny bok idag. En som jag behöver ha i min distanskurs om palliativ vård.

Jag har lagat massor av makens strumpor idag. När han klagar på att han har för lite strumpor är det dags att laga. Han ska lägga allt som behöver lagas i en låda som det står laga på i tvättstugan men han glömmer alltid det. Istället lägger han dom i sin klädhög som han har i sin stol i sovrummet. Så när han har strumpbrist letar jag i stolen, lagar strumpor och bristen är över. Jag skickade in mitt surdegs steg för steg recept till en baktävling på Baka.se och jag vann!! Jippie!! En massa bakprodukter från dr Otker och det ser jag verkligen fram emot.
Till efterrät igår blev det semlor till maken, M och mig och glass i strut till L. På bilden är bara min och makens semla. M var och tränade så hans gjorde jag när han kom hem. Maken är och handlar nu så hur vi ligger till i matkostnad kommer en annan dag. Men det var ju först till den här handlingen jag började med mina matsparatips så det syns nog först nästa månad.

1 kommentar:

Linda sa...

Vad skönt att det inte ser ut som du kommer bli utförsäkrad... KOmmer du aldrig bli det eller?? Du har inga planer på att gå till jobbet sedan även om du skulle bli bra eller??
Jag skulle verkligen vilja leva snålare, har du kanske några bra mattips.. Hur lever man billigt??