Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 15 januari 2013

Snurrande tankar

Tankarna snurrar runt runt inne i huvudet och jag försöker låta bli att tänka. Jag som är en tänk om människa har lyckats sparka tänk om monstret i rumpan så han har försvunnit. Så det är inte han som är här. Det är bara tankar. S åkte tillbaka till sitt älskade over there idag. Hon älskade verkligen att vara där så det är bara att försöka undantrycka tankarna på att det är över 100 dagar tills jag får krama henne igen. På söndag går min sjukskrivning ut. Jag som mår bättre vissa dagar har haft tankar på om jag ska börja jobba igen eller inte. Men så vissa dagar mår jag så illa att jag knappt vill gå ur sängen. Lyfta saker kan jag fortfarande inte göra utan att få ont i magen. Rent krasst har vi aldrig haft så bra ekonomi sen jag blev sjukskriven på heltid. Förutom denna månad då jag ska betala över 14.000 tillbaka till jobbet för att jag fått för mycket lön. Jag fick bara 8.900 kronor för mycket i lön och dom har jag sparat. Jobbet hade glömt att skicka in mitt sjukintyg så jag fick lön fast jag inte skulle ha det. Jag sparade dom på ett konto och gick med på att betala tillbaka dom. Då passade jobbet på att lägga till alla sjukavdrag som dom inte dragit sen i april så jag ska betala tillbaka 14.000 kronor till jobbet. Betala för att få jobba den var ny. Alla karensdagar som jag får varje månad när jag är hemma för min mage gör att när jag är sjukskriven på heltid så får jag mer i sjukpenning än jag brukar få i lön med alla karensdagar avdragna.
 L fick två nya tröjor som hon så gärna ville ha när hon, jag och S var på det stora köpcentret på andra sidan stora staden i fredags. Det var första gången L uttryckt att hon var intresserad av kläder och första gången hon valde något själv. Den ena tröjan blev en favorittröja och hon hade den till skolan igår och var stolt som en tupp. Sen lyckades hon fastna så det blev ett rätt stort hål och flera småhål nertill på den nya favorittröjan. =( Jag har lyckats snörpa ihop hålen men det syns ju att den inte är ny längre.
För att hålla mig sysselsatt har jag tagit tag i ännu en av surdegarna här hemma. Dom där sakerna som är så tråkiga och tidskrävande att göra att jag skjuter dom framför mig hela tiden. Rensa bland alla våra papper och i alla våra pärmar. 2008 och några av 2009:s alla papper är bortrensade och ligger i eldlådan och väntar på att vi ska elda nästa gång. Det blev en rejäl hög.
L ska skriva ut en bild på en idol hemma och ta med till skolan. Självklart var den ena bläckpatronen slut. Vi köpte patroner att fylla på själva. För att dom ska fungera måste man byta alla på samma gång. Så jag har fyllt på och bytt alla patroner i skrivaren. En av patronerna vägrar skrivaren att acceptera och skriver fel meddelande hela tiden. Jag har skrivit till företaget som sålde patronen och frågat vad jag ska göra. Vi köpte påfyllbara bläckpatroner av två anledningar. Det blir billigare och vi slipper slänga dom tomma patronerna.
En tur till bybiblioteket har jag också hunnit med. Tre av mina reserverade böcker hade kommit. Alla ska läsas i kurs tre som är den jag läser i palliativa kursen nu. Sorg och anhöriga. Jag har sett två av föreläsningarna, skickat in responsen på mitt förra arbete, läst igenom och skrivit en bokrecension på Det här klarar jag mamma. Jag har även anmält mig till att gå en distanskurs på Jak. Jag gillar den banken mycket. Billånet blev ett Jaklån och minskar i snabb takt. Vi har sammanlagt tre lån i Jak. Två är färdigbetalda nu i sommar. Min vision är att göra om alla huslån till Jaklån också. Maken är lite skeptisk till det men har gått med på ett av huslånen, alltid något. =)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett gott råd; kolla att de inte dragit för många karensdagar från din lön! Det finns två saker att komma ihåg - 1 Om Du varit sjuk - börjat jobba - men blir sjuk igen inom fem dagar så ska det inte vara en ny karensdag! 2 Man ska ha max 10 karensdagar på ett år! Vet också att man vid vissa sjukdomar som ger många sjukperioder (t ex svår migrän) helt kan få slippa karensdagarna. MVH Gunny Bogren