Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 23 januari 2013

Jävlar anama och deadline

Jag har nu fått tillbaka mitt jävlar anama. Det hjälpte att tvinga sig till att göra spartips fast man inte vill. Min sjukskrivning gick ut i söndags så jag ringde vårdcentralen igår. Min läkare ringde upp idag. Jag är förlängt sjukskriven till den 28 februari. Det ena leverprovet var förhöjt. Det som visar på alkohol, jag som aldrig dricker. =( Det kan också visa för hög fett halt i levern. Vilket var mitt fall. Eftersom jag inte har någon gallblåsa så gör avsaknaden av den att jag blir sjuk trodde läkaren idag. Leverprovet kan vara bevis på det. Så jag ska nu även äta gallmedicin. Vi pratade även försäkringskassa. Läkaren undrade om dom klagat eller undrat något än. Vilket dom inte har. Min handläggare har satt 15 mars som slutdatum, då har jag varit sjukskriven i 6 månader. Då sa läkaren att efter det kommer jag kanske inte att få någon sjukpenning eller lägre sjukpenning så det är mitt deadline. 15 mars. Jag fyller några dagar efter det och min present till mig själv i år ska vara att jag kan vara hemma på heltid igen och bara jobba på timmar. Så nu ska jag kavla upp ärmarna och göra varenda spartips som jag kan och ännu fler. =) Det krävs en sänkning av våra räkningar med 8000 kronor/månad. Så länge jag får studiebidrag räcker det med 7000 kronor, men det får jag bara fram till sommaren. Extraräkningar och bensin går på 10.000 kronor/månad. Så det finns utrymme att spara på. Alla bäckar små ska gälla från och med nu. För att sporra mig själv kommer jag att skriva en veckolista varje vecka på vilka spara pengar saker jag gjort. Ungefär som in:ut.
Idag har jag mest pluggat, bytt i djurburarna, pratat med läkaren två gånger och med jobbet, tvättat och hängt tvätt och sorterat tvätt, gjort matteläxa och skrivläxa med L så inte så mycket aktiva spartips grejer. Jag har tejpat upp en affisch över olika groddar på insidan av ett köksskåp.
Jag har letat efter alf alfa groddar i varenda affär jag varit i nästan, men utan resultat. Coop måste ha slutat sälja dom. På hälsokosten var dom slut så jag kapitulerade och köpte via nätet. Dom kom idag. Jag köpte även en groddburk. Jag brukar använda en glasburk med en disktrasa över. Men våra disktraser är i tyg nu för tiden så det går inte så bra att grodda då. Maken gjorde en groddhink till mig men det blir så mycket groddar i den så vi brukar få slänga en del som vi inte hinner äta upp.
Solrosskott gör jag varje vecka men ska nu efter jag skaffade grodd affischen skotta lite andra skott också. Groddar är billigt, nyttigt och vissa är riktigt goda. Där blev det ett spartips idag i alla fall. =)

2 kommentarer:

PJAK sa...

Ett ytterst trist spartips är inga djur...... Eller odla sallad till dem i köksfönstret ;)

Anonym sa...

Jag hittade alfaalfa på maxi förra året, det var av märket go green och stod med allt annat de har, som solrosfrön och linfrön etc. Lite konstigt ställe så leta vidare, de där påsarna såg ut att ta slut snabbt.
/ Annica