Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

torsdag 24 januari 2013

Inspirationen flödar

Inspirationen flödar efter mitt beslut igår. Blir jag fortsatt sjukskriven och utförsäkrad får jag 0 kronor. Då känns det som om jag lika gärna kan bli hemma på heltid igen och också få 0 kronor. Det bästa vore ju om jag blev frisk igen. Det finns så mycket spartips som jag inte kan göra när jag knappt kan gå utanför dörren. Räkningarna är skrivna idag. Jag sa upp ett medlemskap och gjorde lite andra ändringar så månadssumman är redan sänkt med 200 kronor. Alltså 1600 kronor på ett år. =) Den lokala tidningen hade ökat sin månadskostnad med 15 kronor, något som maken inte lagt märke till. Vi har autogiro som dras från makens konto, varför vet jag inte. Alla andra räkningar dras från servicekontot. Viasat har vi också autogiro på. Det som är bra med autogiro är att man slipper fakturaavgifter och inte behöver komma ihåg att betala dom. Det som är dåligt är att man inte vet vad man betalar för eller hur mycket som i fallet med den lokala tidningen. Viasat var det. När dom tog bort att man kunde se alla fotbollsmatcher i allsvenskan så fick vi ett gratis viaplay abonnemang i 3 månader. Det skulle bli avslutat automatiskt efter 3 månader. Vilket det inte blev. 49 kronor i månaden betalar vi för viaplay. En tjänst som vi inte använder för vi inte visste att vi hade kvar den. Sen betalar vi 39 kronor för fyrling abonnemanget. Den fjärde boxen är sönder så vi har bara tre tv apparater. Maken som gillar att se på film ska nu bara besluta om han vill ha kvar viaplay eller inte. Sen ska fyrling sägas upp och förhoppningsvis också viaplay.
Maten är det området där jag sparar mest. En maträkning på mellan 2500 - 3000 kronor/månad för en familj med 5 personer och 3 gnagare är inte mycket. Månaderna när någon fyller år och det är kalas går på mer än 3000. Några av spartipsen inom maten har vi struntat i ett tag nu men nu ska dom göras igen. Dom sakerna som ligger på lut att göras kommer att spara ungefär 200 kronor/månad i matkostnad. Sen hoppas jag att genom att ta med Citygross i prisboken kommer att sänka maten mer. Jag siktar in mig på en maträkning på 2500 kronor/månad. 3000 kronor när det är kalas. Djuren kostar en del men dom känns som familjemedlemmar så dom får vara kvar. Ett tag kollade jag alla reklamblad efter extraprisvaror, sen åkte jag och handlade varorna och en del annat så det brukade inte bli billigare i det långa loppet i alla fall inte om man räknar in bensinkostnaden också. Vi har en nej tack till reklam skylt på brevlådan men idag kollade jag Coops reklamblad på nätet. Jag skulle ändå dit och ta ut mina nya mediciner.
Kaffe 3 för 79 kronor (en besparing på 37,5 ( 12,5/paket)). Kycklingbröstfile 39,90 styck (besparing på vet inte har ingen riktig koll på vad kyckling kostar). Ost för 49,90 kronor/kilo (en besparing på 5 kronor/kilo = 50 kronor).
 Jag skulle köpa tulpaner för 69 kronor också men valde en primula för 25 kronor istället. Den står längre än tulpanerna och jag sparade 44 kronor. Jag hade sparat 25 kronor till om jag inte köpt den alls men vill gärna ha något färgglatt på köksbordet för att påminnas om att våren kommer till slut. Jag köpte inget annat som jag brukar göra utan höll mig till extraprissakerna.
Elräkningen var 2000 kronor dyrare i januari i år än den var förra året. Det beror på att vi inte eldade så mycket i kaminen i december. Nästan inget alls, vi hade nästan slut/helt slut på ved. Vi fick ved i julklapp så nu eldar jag för fullt. Innevärmen ligger på runt 16 grader när vi går upp, sen eldar jag upp den till runt 19 - 20 grader så ingen elpanna ska behövas. Jag hoppas bara det syns på elräkningen i februari. Solvärmen hoppas jag tar ner elräkningen ytterligare. Men den kommer förhoppningsvis köpas och installeras i sommar när vi får ut eftersparet på det ena JAKlånet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Har tänkt på dig med det att du vill vara hemma mamma på heltid. Du gillar loppisar och att byta saker, kan du inte själv ha loppis hemma, kanske i garaget, tex en gång i veckan året runt. Då kan du sälja dina egna saker, samt att vänner har kanske saker de inte vill ha och skänker till dig. Då kanske du får ihop lite extra pengar varje månad, det kanske funkar nu när du är hemma och inte jobbar för tillfället.

Mvh
Camilla

Linda sa...

Denna månaden var ju första månaden som vi är CSN BEFRIADE!!! Underbart om jag får säga det själv.

Ibland är det trevligt med blommor, jag har inte köpt blommor på FLERA år då jag har mycket tygblommor, men nu köpte jag 2 pelargoner och tulpaner.. Lite fint måste man ha, men nu ska det sparas till kryssningen, husvagnen i sommar med mera....