Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 14 januari 2013

Bytt, gjort om och forskat

Gunny gav förslaget att jag skulle kolla med en gammal medlem i Bytesringen som fanns. Jag har forskat reda på henne och skickat ett meddelande. Det vore ju det optimala om den fanns kvar, eller om den kunde återuppstå igen. Camilla tyckte att jag skulle pimpa till en metallåda som Clara pimpat till sin tekanna. Jag läste det inlägget men tanken slog mig aldrig. Det skulle fungera om jag hittade en passande metallåda. Tack för tipset. Pjak undrade om en papplåda skulle fungera. Jag tvivlar på det eftersom viss del av innehållet blir/är kladdigt.
Tre av mina strumpor är alldeles för slitna för att kunna laga. Jag läste någonstans om någon som gjorde tofsar av gamla strumpor. Tofsar går åt. L brukar ha en fläta/tofs i håret när hon går till skolan. Ibland är den med hem och ibland inte. Ibland försvinner den hemma.
Så 6 tofsar är gjorda. Nu fick jag ju slänga resten av strumpan så en inte helt okey återvinningssak att göra. Det optimala vore ju att slippa slänga strumpan helt. Tofsarna blev sådär men duger till vardags. Men jag gör nog inte fler tofsar av gamla strumpor.
Med 18 flaskor saft i matkällaren var det inte dags att koka saft. Med över 30 liter bär i frysen var det dags att koka saft. 6 liter jordgubbar blev 4 flaskor saft och en burk restsylt.
Svärmor och svärfar kom och fikade och för att säga hej då till S. När vi var där i trettonhelgen hade dom ett ljus som gick på batteri som såg ut precis som ett riktigt ljus. Det var röd mönstrat och jag nämnde att jag ville ha ett sånt rött ljus när jag fyller år. När pepparkakshuset försvann från hyllan i köket blev det så mörkt där så jag har letat efter batteriljus att ha där. Det röda skulle dessutom matcha min röda visseljohanna. Ljusen fanns på Rusta men dom röda var slut så vi fick svärmors gamla ljus. =) Hon kunde köpa ett nytt till jul sa hon. =) Det var gulligt gjort. Det blev så fint som jag trodde.
Min bytarkompis gubbe kom idag och vi böt lite. Jag hade två böcker och en påse kattsand (jag köpte en kanintoa och kattsand till Skutt och tänkte att han skulle göra i den. han vägrade och gjorde överallt utom i den). Jag fick ägg och bröd. Det var första omgången ägg, jag kunde inte få alla på en gång.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Begagnade strumpor är perfekta att trä på handen och dammtorka med.
Hälsn. Kicki

Marika på Odlingspyssel sa...

Gamla ensamma eller trasiga strumpor är ett underbart pysselmateriel! Du kan göra hur många små roliga djur och figurer av gamla strumpor, kolla här tex http://www.craftpassion.com/2012/05/sock-bunny-sewing-tutorial.html

PJAK sa...

Hade det funkat så hade det. Du kanske skulle ha klätt den med vaxat papper först om det riskerar att bli kladdigt. Det är ju enklare att rengöra. Eller varför inte med vaxduk? En stuvbit alternativt en utsliten duk. För hela dukar brukar inte blir trasiga överallt. Då hade du dessutom kunnat återvunnit en sådan också ;)

Om L inte har något emot färgglada snoddar skulle jag kunna skicka upp en hög. Någonstans har jag en liten kista full med alla möjliga färger. Skall dock hitta den först....

Esbe sa...

Håller med Kicki, man kan också låta bli att trä dem på handen och putsa av toaletten med dem (jag föredrar att kunna slänga det som jag har städat den med).
Är ena strumpan hel, så sparar jag den och matchar den med nån annan ensam strumpa... Ibland kan det bli lite olika bredd på ränderna, sällan olika färger. Har faktiskt inte hänt... än.

Esbe sa...

Oj, som jag fick leta, men till sist så! :)

Kan du inte lägga in widgeten som gör det möjligt att söka i bloggen? Du brukar ha små roliga tips som inte alltid är så lätta att hitta när man vill tillbaka till dem!

Tack för hårsnoddstipset! =)