Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 27 oktober 2012

Man tager vad man haver

Väldigt konstigt hur posten fungerar egentligen. Jag skickade 5 paket till S när hon fyllde. För att det skulle bli roligare för S valde jag att skicka varje sak i ett kuvert. Det blev dyrare men jag tyckte att det var värt det. Första brevet fick hon dagen innan hon fyllde år. Alltså 5 dagar efter jag skickade det. Dom två andra fick hon 11 dagar efter jag skickade det. Ett till kom 12 dagar efter. Det sista har fortfarande inte kommit fram. Då pratar vi alltså inte stora paket utan små brev. Därför har jag fortfarande inte visat vad S fick av oss när hon fyllde. Presenten som inte kommit fram än är specialgjord till S och det finns bara hennes exemplar. Jag har inte gjort den - jag har betalt för att få den gjord. Så det känns surt som citron. =(
Imorse var L genom förkyld. Tur i oturen har hon höstlov nu. Tur för hon inte behöver vara sjuk och missa skolan. Otur för det är lov och vara sjuk på ett lov är ingen höjdare. Men med en sjuk mamma så blir det nog inte så mycket gjort ändå. När hon är sjuk vill vi att hon ska vara varm om fötterna. Hon är varmblodig och slänger gärna av sig strumporna så fort hon får. Nu tvingar vi henne att ha tofflor. Hon ville skoja till det hela och tog en av varje. =) Eller så orkade hon inte leta på rätt par. Man tager vad man haver.
Årets sats av granskottsirap är upptappad. En halv flaska blev det bara. Men då har vi 3 flaskor kvar sen förra året. Bästa hostmedicinen som finns tycker maken. =)
Nytt Bregott är gjort. M tyckte att det blev lite för hårt sist så jag har experimenterat med att ha i  mer olja. Förra satsen blev som den vanliga Bregotten. Den måste stå framme ett tag innan man använder det. Satsen idag hoppas jag blir mer som Bregott mellan. Bredbar på en gång. Jag gör eget Bregott av två anledningar. För det första det blir billigare än vanligt bregott. Jag vill att Familjen P ska äta nyttig mat och Bregott är bara gjort på smör och rapsolja och brukar rekommenderas av kostkunniga. För det andra det blir inga förpackningar att slänga eftersom jag gör det i två porslinsburkar. En anledning till är att jag försöker dra ner på plastförpackningar eftersom plasten släpper ifrån sig små mängder med skadliga kemikalier. Många bäckar små gör en stor kemikalieå. Apropå plast så när jag skulle sova igår så var det något som luktade väldigt skarpt och stickande i sovrummet. L hade lagt en studsboll på mitt nattduksbord. Undrar vad den innehåller när det stinker så??
Jag märkte häromdagen att vi hade brist på grytlappar. Så två nya är sydda idag. Av M:s gamla jeans. Fyllning är makens gamla flanellskjorta. Jag sydde bestick på dom för att fyllningen skulle ligga mer på plats och för att piffa till dom lite. Det var ett till exempel av man tager vad man haver. Det tog ungefär lika lång tid att sy dom som det skulle ha tagit att åka till Ikea och trängas med alla andra för att köpa ett par. Men jag sparade bensinen och pengarna för inköpet. =)
Inatt blir det vintertid så glöm inte ställa tillbaka klockorna. Overthere blir det inte vintertid förens den 4:e november sa S så ett par dagar nu kommer det bara vara 8 timmars tidsskillnad.


3 kommentarer:

Marika på Odlingspyssel sa...

När jag bodde i Usa så förde jag och min mamma statistik över hur många brev som kom fram. Ca 75 % av all post som hon skickade kom fram. Amerikanska postsystemet är ett skämt, även i Usa. in rekomendation är just att skicka rekomenderat så fort det handlar om saker som är viktiga att komma fram. Trist, dyrt men nödvändigt.

Det är inte svenska posten som krånglar, när posten till usa krånglade som mest så spårade svenska posten breven gratis åt oss, de kunde då se att svenska postens ansvar (dvs att lasta på breven på flyget till usa) funkade, men att när väl breven kom dit så "försvann" de. Dvs, blev stulna. Det är ingen slump att din dotters vanliga post kommit fram men att den brev som innehöll en present kommit bort.

Tips: 1. Skicka rekomenderat, 2. undvik färgade kuvert som signalerar present eller pengar 3. skicka v-kort istället för brev.

PJAK sa...

Ge mig lite tid och du kan få en hög gamla virkade grytlappar av mig. Har haft dille på att samla på mig. Mormor med systra älskde att virka dem åt mig. Så jag har så det räcker för både min och min dotters livstid ändå ;)

Anonym sa...

jag gör bregott av 500g smör som jag vispar med 2 dl olja helst solrosolja som är smaklös och 3 dl vatten+en tsk salt.Lycka till AnnH