fredag 12 oktober 2012

Kastanjer och seminariestress

Idag är det seminarium via datorn på våra uppsatser. Alla ska skriva minst 4 inlägg var. Jag tror att kommentarerna på andras inlägg också räknas som inlägg men maken tror att det bara är dom trådarna man har startat själv som räknas. Om man räknar som jag tror har jag skrivit 10 inlägg. Om man räknar som maken tror har jag bara skrivit 2 inlägg. =( Fast ingen har skrivit 4 trådstarter mer än en. Tur att jag är ledig och sjukskriven för jag har sprungit och kollat vad som hänt en gång i halvtimmen hela dagen. =) Snacka om seminariestress. Nu hoppas jag att jag får godkänt på första delkursen så jag kan ta tag i den andra.
Vi har bestämt att inte ha någon spökfest i år. Jag jobbar Halloween helgen (om jag inte är fortsatt sjukskriven, det går i vågor nu. Vissa dagar gör det så ont att jag mest ligger på sängen och kvider, andra dagar har jag bara ont delar av dagen. I sällsynta fall har jag inte ont alls. ) Så spökfesten var planerad helgen före. Då är L bjuden på kalas till en i klassen som fyller år. Helgen före det som är nästa helg ska L sova över på fritids med hela sin klass. Helgen efter känns det som om det är försent. Vi ska baka spindelkakor och ögonmuffins i alla fall och mysa hemma själva. Kanske vi bjuder mamma, pappa och svärmor, svärfar på spökfika. Tårtoblaten är ju redan köpt.

Nytt spökpynt ska göras. Matrialet har L och hennes kompis varit och plockat idag. =) Fortsättning följer.

Jag gillar spel som inriktar sig på miljön för att L ska få veta mer och kanske bli en miljömupp som jag. ;) Igår spelade L och jag Josefin skolhjälp Jorden har feber. Man ska rädda isbjörnar, rädda regnskogen, sortera sopor, plantera träd i öknen och släcka lampor. När man klarar ett uppdrag får man en del till något som gör Josefins hus klimatsmart som till exempel solpaneler, luftvärmepump och vindkraftverk. Man får även svara på frågor om det man lärt sig under uppdraget.
Adventskalender är fixad. Jag vet att jag skrev att ingen prylkalender i år för grejer har vi så det räcker och blir över. Men....... det blev en prylkalender i alla fall. En playmobil med hästsaker i. L är hästgalen och gillar allt med hästar på och i. Den kostade 229 kronor med frakten men det är det värt. En tvkalender blir det också men ingen chokladkalender. Om jag inte lyckas hitta en med ekologisk choklad till mig själv. =)

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...