söndag 14 oktober 2012

Kakbak och crockpot

För ett tag sen vann jag en crockpot i en tävling. Jag som önskade mig en men inte hade råd att köpa den blev jätteglad. =)
Jag använder den inte så ofta som jag skulle vilja. M som är en gourmand och brukar klaga rätt bra när det är någon mat han inte gillar - gillar den inte. Jag har bara gjort en rätt i den än sålänge. En rätt som maken och jag gillade så när jag gör den får M stå ut. Eastwest barbeque kyckling. Den består av apelsinmarmelad, ketchup, soya, farinsocker, vinäger, ingefära och vitlök förutom kycklingen förstås. Låter jättekonstigt men blir jättegott. Vi har ätit den flera gånger.
Idag ville jag laga mat i crockpoten igen. Maken är på sin herrklubb. M är på innebandymatch och ska hämtas ungefär samtidigt som vi ska äta kvällsmat. Alltså gör tidsbrist att jag lagar maten i den idag. Jag provar en ny kycklingrätt. Kryddig jordnötskyckling. Den består av potatis, (bara som krydda den ska ätas med ris) vitlök, lök (skippade jag), jordnötssmör, mjöl, krossade tomater, spiskummin, chilipulver, farinsocker, gurkmeja (hade jag ingen) och soya + kycklingen. Hur det smakar vet vi inte förens ikväll. Det som är bra med crockpoten är att man till-lagar maten 4 eller 6 timmar innan man ska äta. Sen står den och lagar sig själv i grytan.
Efter att ha sett Hela Sverige bakar i torsdags blev jag sugen på att baka småkakor. Jag har inte bakat kakor på år och dar nästan. Farmarkakor blev det idag. =) Jättegott. Svärmor och svärfar kände  nog på sig att jag bakat för dom kom precis till eftermiddagsfikat. =)
 Minusgrader några mornar i veckan gjorde att alla vinterjackor och stövlar är uppburna från källaren. Efter lite shopping i källaren är L:s alla vinterkläder och stövlar fixade i år igen. =)

2 kommentarer:

Sandra sa...

Jag gör chili con carne och pulled pork i min crock pot. Pulled pork är fläskkarre som man har i 8-10 h sedan delar man den i småbitar och har till bröd och tex svarta bönor. Grillad kyckling blir också bra.

torpstugan sa...

hej.
ja vi hade oxå shopping i förrådet häromdagen och hittade vantar,mössor,halsdukar,ragsockar,jackor med mera.
det enda jag behöver är vinterskor.
så det har jag budgeterat för nu i oktober.

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...