tisdag 23 oktober 2012

Honung och skitsnack

Stora staden har en vattenkampanj nu. Alldeles för mycket skit spolas ner i avloppen. Då pratar vi inte skit som i bajs utan skit som i saker som inte ska vara i avloppen. Varje vecka spolas 4 ton skräp ner i avloppen, bara i stora staden. Tänk då hur mycket som spolas ner i hela Sverige! Snus, tamponger, tops och hushållspapper är det vanligaste. Hushållspapper har en helt annan kvalite än toapapper och hör inte hemma i avloppet.
Snus till exempel innehåller kadmium som går ut i dricksvattnet. Och det vill i alla fall inte jag dricka. Sakerna fastnar i reningsgallret och körs till tippen. Där det inte kan brännas för det är för blött. Så det blir sopor. Det som jag inte tänkt på är att inte fett heller ska spolas ner. Det täpper till rören. Man ska inte diska ur stekpannan, bara torka ur den med ett papper. När man diskar den hamnar fettavlagringar i rören och täpper till.
Tisdagar och öppet bybibliotek. 5 av mina reserverade böcker hade kommit. Eller 3 stycken. =/ Jag hade reserverat två cdböcker. Vet inte om jag ska lyssna på dom eller om jag ska reservera om till böckerna. Kanske finns en massa fina bilder man missar i boken genom att lyssna på den. Det märks att jag går en kurs i palliativ vård eller vad sägs om Palliativ medicin och Forskningsprocessen.

Jag dricker en kopp honungsvatten varje kväll. Övriga familjen P har varit förkylda två gånger sen jag började dricka men jag har klarat mig. =) Jag köper alltid ekologisk eller närproducerad honung. I inte ekologisk honung och mest i andra länder klipper dom vingarna av bidrottningen för att förhindra att bina svärmar. Sen eftersom jag dricker en kopp varje kväll vill jag inte få i mig en massa kemiska bekämpningsmedel som är vanligt i oekologisk honung.
Ena grannen kom och ville sälja kläder. En kompis till hennes dotter skulle slänga en massa kläder men dottern hade räddat dom genom att säga att hennes mamma kunde sälja dom. Jag fick första tjing. =) Hur mycket Everest dyra jackor och termobyxor som helst. Nu tror jag att L redan har sitt klädförråd fram till vuxen ålder fixat. Men jag köpte lite ändå. Om inte annat så kan jag sälja det vidare dyrare än jag köpte det för. Kläderna var knappt använda. 230 kronor fick jag betala. Igår var jag till apoteket och skulle ta ut nya Lanzo. Dom andra tog slut i lördags. Jag tänkte klara mig utan dom fast jag inte är helt bra. Men så började jag må jätteilla igår igen, rapar och har sura uppstötningar. Idag har jag sååå ont i magen igen. Men jag fick inte ta ut tabletterna förens på fredag. =( Idag var jag till läkaren igen för att bli förlängt  sjukskriven. Hon blev jättearg på apoteket och skrev ut 5 kartonger till med dubbla styrkan. Hon sa att jag hör till dom som måste äta Lanzo jämt för att må bra. Eller just nu bättre. Jag blev sjukskriven till 20 november och ska nu bara vänta in remissen till magtarmmottagningen.
På posten kom det 2 paket tamponger från Tampons for free. Jag blev utvald till vip bloggare denna månad som sponsras av HPV vaccin och det är jag väldigt stolt och hedrad över. Jag har jobbat på en gyncanceravdelning i 5 år så jag vet vad viktigt det är med cellprovtagningar och nu också med HPV vaccin. S är vaccinerad, hon fick vara med i en läkemedelsstudie där dom testade vaccinet. Jag är så glad att vaccinet nu är kostnadsfritt. Annars hade det nog tyvärr blivit en klassfråga om man tog det eller inte. Bra gjort Tampons for free som går ut med sån viktig information. Jag fick med ett usb minne i mitt vippaket och det är jag också glad över eftersom jag numera är usb minnes beroende. Det kom även ett minikit från Weleda.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...