måndag 15 oktober 2012

Elektronik och glädjen med klackar

Igår när L och jag shoppade i källaren hittade vi ett par kängor som jag köpte till henne på bytardagen förra året för 10 kronor. L blev kär i dom igår och hade på sig dom inne hela kvällen.
Idag hade hon på sig dom till skolan. Hon är helt överlycklig för hon har fått ett par alldeles egna klackskor. =) Lycka!!
Hela Sverige bakar gör mig baksugen. =) Jag har dessutom plats i frysarna. =) Lycka!! Egentligen har jag fullt med bröd efter att jag har bytt till mig bröd. Men jag börjar bli rätt trött på att äta samma bröd hela tiden. Fullkornsbröd. Jag är sugen på vitt bröd - så jag har bakat sirapslimpa.
Dags att dra igång kurs B på palliativa kursen och vecka 2 på Medveten konsumtionskursen. Jag är inget datasnille jag erkänner. Att gå två distanskurser via datorn är ett stort steg för mig. Men ett steg i min simple living resa är att göra saker som jag känner mig obekväm med. Maken, S och M håller på med sina usbminnen men jag har inte ens haft ett och inte haft behov av ett heller. Men så kom jag på att det kan vara bra att ha ett till alla böcker som jag laddar ner till palliativ kursen. En ny idag. Jag sparade 111 kronor genom att ta den som pdf istället för att köpa den. =) + att jag sparade en massa papper. =) Sen om alla arbeten ska ligga på datorn och datorn kraschar det känns osäkert. Så jag letade fram ett usbminne som jag vann en gång. Det ser ut som en bingokula. Sen förde jag över första filen och ...... det funkade och ....... det var jättekul. Så massor av filer är nu överförda. =)
Maken storhandlade på Coop häromdagen. Det stod att han skulle köpa potatis som var helt slut nästan. Han stryker över saken varefter han handlar den men ändå glömde han köpa potatis. Ikväll ska vi äta raggmunk och då måste man ha potatis. M och jag tog en extrahandling på Coop. Det var första gången  sen jag var sjuk som jag handlade och det var så skönt. =) Dom hade extrapris på rättvisemärkt kaffe och rättvisemärkt Ben & Jerry glass. Så det köpte jag. På torsdag är det fair trade fika dagen så då kan vi fika med det.
Jag hade lite kuponger på helt gratis saker. Milda sås, wasa sandwish, råris och Valio profeel. Allt via facebook.

Del två på medveten konsumtionskursen handlar om elektronik. Bland annat om barn som jobbar i gruvor i Kongo för att plocka kobolt till alla mobiltelefoner som tillverkas. Om barnen i Ghana som förgiftas för att dom jobbar med att plocka isär elektronik för att komma åt delar som dom kan sälja. Det går åt 1,8 TON naturresurser för att tillverka EN dator. Det tillverkas 10000 000 000 mobiltelefoner/år och det slängs nästan lika många. Jag är ingen elektronik nörd. Min förra mobiltelefon hade jag i över 5 år tills den gick sönder. Då köpte jag en ny begagnad för en biobiljett. En gammal Nokia som jag ungefär bara kan ringa och smsa med. Datorn som jag hyrköpte när jag jobbade på sjukhuset 2000 har L fått ta över. Jag använder en dator som jag köpte begagnat mot en vinbox. Maken uppdaterade den för ett tag sedan. Båda två är fasta. TV har vi några stycken. Tre tjocktvsar. En i vardagsrummet som vi ärvde efter mamma och pappa. En i källaren som är våran gamla. En på M:s rum som vi fick gratis av en före detta jobbarkompis till maken. Sen har vi en platt tv i sovrummet som vi har i husvagnen när vi åker i den. Video och dvder har vi också några stycken. Ärvda efter svärmor och svärfar eller haft för alltid. Så den kursen är lätt som en plätt. Bara att fortsätta som vanligt. =)

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...