tisdag 16 oktober 2012

Det blev ingen

Gastroscopi för mig idag men jag är lika glad för det. =) Sen att det kommer bli en annan dag är ju inte lika kul förstås. =( På remissen stod det att om någon av 1 - 5 är ikryssad kan inte öppen gastroscopi komma på fråga utan då ska remissen skickas till mottagningen så man får en tid. Min nummer 5 var ikryssad såg jag igår när jag läste igenom remissen. Jag har förträngt att den finns och inte läst den förens igår. Så jag ringde mottagningen som sa att då skulle jag inte komma till dropin utan få en tid så jag skulle skicka in remissen. Det skulle min läkare ha gjort från början. Man fick inte heller äta magmediciner innan undersökningen för då kunde den visa felutslag. Jag har ätit Lanso i 3,5 vecka nu. Alltså blir det vårdcentralen igen innan fredag då jag ska jobba nästa gång för förlängd sjukskrivning. Fast egentligen vet jag inte vad gastroscopin skulle ha gjort mer än visat vad felet är. Den gör ju inte så att jag slutar ha ont i magen direkt.
Min jakt på spartips i vardagen går vidare. Jag dricker en kopp te varje förmiddag efter att jag lämnat L på skolan. Oftast blir det hemodlat pepparmyntste. Men ibland slår jag på stort och dricker köpt kanelte på påse. För att få påsarna att räcka längre använder jag samma påse två gånger. Jag sparar den på en tepåsehållare som jag fick av C när hon slutade jobba. Jag kokar vattnet till teet i vattenkokaren som är det mest energisparande att koka vatten. Det blir lite för mycket vatten varje dag men vattnet som jag inte använder till teet brukar jag hälla i vattenkannan.
Det har varit stopp i avloppet i badrummet ett tag. Maken har fullt upp med sitt så jag tänkte jag skulle ta bort stoppet. Jag lyckades ju i köket så varför inte i badrummet? Jag fixade det. =) Stoppet är borta. =) Det i badkaret fick maken fixa för jag fick inte bort badkarskanten.
En vinter hade vi slut på ved och inte råd att köpa någon. Elräkningen blev därefter. =( Året efter önskade vi oss ved i juklapp och i födelsedagspresent. Vi vill ha ved i julklapp i år igen mamma. Tack! När vi jämförde elräkningen samma månader när vi eldat/inte edlat så skilde det mellan 2500 och 3000 kronor/månad. I och för sig kanske det inte var lika kallt men en besparing blir det när vi eldar. Idag har jag myseldat och jag var frusen.
Ny gari är gjord. Gari är nästan det godaste när man äter sushi.
L är galen i pokemon och hennes favoriter är Pichaccu och Mewo. Hur sjutton stavas det? Jag gillar Oshawatt bäst. Jag hittade billiga gubbar på min favoritshoppingsida Tradera och köpte en mjukis till L med Mewo och en till mig med Oshawatt. L har redan Pichaccu köpt på Myrorna för 20 kronor. Det var ett spårbart paket och när vi tittade fanns det på Coop, vi väntar bara på avin. L blev superglad och skrev en välkomstskylt till Mewo och satte på ytterdörren.
På posten kom det en hög med gratis godis från Gotterian för att jag har bloggat om dom. =) Jag fick 50 kronors rabatt också så jag köpte godis till Halloween. Kommer säkert en massa bus eller godis fast L inte får gå. Med portot blev det ungefär samma kostnad som inne i stora staden, men jag slippe bensinkostnaden och tidskostnaden så en besparing ändå. =)

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...