Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 16 september 2012

Jag fixade det =)

Diskhon i köket blir det stopp i hela tiden. =( Jag ber maken fixa det, men han glömmer eller har en massa annat att fixa så det blir inte gjort. Igår kväll försökte jag med min hemmagjorda propplösare. Bikarbonat, vinäger och kokande vatten. Men det fungerade inte. Vattnet stod kvar i hon i flera timmar. Idag har maken och hans kompis lagat husvagnen. Den funkade så den behöver inte lämnas in för lagning. =) Så jag bestämde mig för att prova att fixa stoppet själv.
Jag skruvade bort botten på röret och ut kom en stor jätteklump som luktade värre än aphuset. Den såg ut som en stor död råtta. =( Sen tog jag en metallgrej och lyckades peta bort nästa lika mycket till. Nu rinner det jättebra. =) Jag fixade det. =)
När maken skjutsade M till match så stannade han på ett köp åt mig. 21 stycken Kitty böcker för 100 kronor. =) 2 stycken hade jag redan i min samling av 3 Kittyböcker. Jag gillade att läsa Kitty, Femböckerna och Lottaböckerna när jag var liten. Förhoppningvis kommer L också gilla att läsa dom. Hon gillar att läsa och läser rätt ofta.
När L fyllde en gång fick hon en kundvagn som vi köpte begagnat från en nedlagd affär. Vi fyllde den med tomma förpackningar så L och hennes kompisar kunde leka affär. Det gör dom aldrig men dom gillar att fylla vagnen med allt möjligt annat. Så idag när L och jag städade hennes rum så slängde vi alla förpackningar i återvinningen. Vill hon leka affär är det bara att spara ihop nya. På bilden är en del av alla förpackningar. Jag hittade ännu fler efter att jag tog bilden.
När vi köpte Pumba hamster hade han en skål som ser ut som en morot med sand i. Han gillar att bada i sanden och han brukar flytta in den i sitt hus. Det gör att sanden behöver fyllas på. Det var med en påse sand men den är slut nu. Vi hade med en påse ölandssand hem som jag har pysslat med. Nu får Pumba bada i den istället.
Ett byte är gjort. Två av mina tunikor
och 5 av L:s urvuxna byxor (ett par är inte med på bilden).
Mot ett paket kaffe, 2 liter yoghurt och 2 paket pasta.
Igår till mys blev det ost och kex. Osten köpte maken till mig i bröllopsdagspresent. På osten hade jag hemgjord fikonmarmelad. =) Så gott.
Jag har läst ut hela Konsten att leva billigt och må bra. Tyvärr kommer den inte få mig att spara in dom 180 kronorna den kostade att köpa genom nya spartips. Den gjorde att jag kom på några av mina egna gamla favoritspartips så den var en ögonöppnare och jag ångrar inte att jag köpte den. Nästa vecka jobbar jag 4 dagar så jag kommer nog inte hinna blogga. S säger att jag måste blogga varje dag fast jag inte hinner. Hon säger också att jag måste skaffa en mobil som man kan surfa på så hon kan skypa med mig eller pma mig även fast jag inte sitter vid en dator. Jag som gillar min mobil som jag köpte för en biobiljett. =)

3 kommentarer:

Marika på Odlingspyssel sa...

Bra dam reder sig själv! Hinner inte heller blogga, den här veckan är det föräldramöte en dag, möte med en förälder en annan kväll och dessutom en stor gravidmage att släpa runt på. Längtar så efter att få en liten bebis och slippa jobbstress under ett år.

sara sa...

JA jag går ju in varje dag så blogga blogga blogga! Och det där med mobilen så ja det går ju aldrig att få tag på dig när du behövs. Allt måste gå genom pappa eller Marcus om man måste ha tag på dig snabbt ;)

Sandra sa...

Ett tips angående böcker är att ladda ner e- böcker . Igår laddade jag ner en gratis på Amazon om att vara hemmamamma från www.livingonadime.com
Den sidan skulle du nog gilla jag älskar den.