Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 19 augusti 2012

Julklappar, rinning sylt och pandor

L är en stor djurälskare så hon och jag har suttit bänkade framför programmet Rädda pandan som gick klockan 18.00 ikväll på stv2. Eller L satt bänkad jag fick springa fram och tillbaka till köket och fixa kvällsmat samtidigt.
Det handlade om ett pandacenter i Kina som hjälpte till att föda upp pandor. Bland annat fick man följa Lilly som var 17 år och hade fått en massa dödfödda barn men så fick hon tvillingar och båda överlevde. =) Mycket tack vare centret. Pandor kan tydligen inte föda upp tvillingar så dom lurade henne genom att tro att hon bara hade en unge. Dom varvade ungarna mellan mamman och kuvösen.
Kräftskivan igår var god även om L bara åt prinsar och köttbullar och jag bara åt räkor. Augustis månads bild är tagen. tack vare L. Vi andra hade glömt det men så sa L ska vi inte ta kort till den där och pekade på almenackan för i år. Det blev så mycket prinsar och köttbullar över att lunchen idag blev rester. Prinsar och köttbullar från kräftskivan igår. Tomatsoppa från lunchen igår. Taco från kvällsmaten i fredags. Kvällsmaten blir tunna revbensspjäll och ugnspotatis. =)
Maken har varit till svärmor och svärfar och fått fler fiskar så nu är vårat akvarium lite mer befolkat. Eller befiskat. =) Vi skulle behöva befiska det ännu mer. Dags för en efterlysning på bytarsidan kanske?
Plommonen ramlar som käglor och jag fick för mig att koka sylt. Jag vet inte vad det är för sort. Dom är nästan lila och dom är mogna nu vet jag bara. Receptet jag hittade var inget bra. =( Sylten blev jätterinning och då hade jag ändå i två flaskor fruktpektin som jag skulle haft till att göra marmeladgodis av. Men den var god. Jag gör nog saft på resten av plommonen om vi inte bara ska äta nu. Äpplena har också rasat som käglor och jag har inte kunnat/hunnit gjort något av dom än så massor har fått gå till komposten. Idag såg jag att det är ju nästan inga äpplen kvar. =( Så tyvärr räcker dom nog bara till mos och inte till must. Om jag inte får äpplen av någon. Snart är det jul. Eller inte men jag vill vara ute i god tid. Två julklappar till M är fixade idag. Superbra. Det gör att han har en för mycket om dom ska få 5 var. Men J Lindeberg jeansen är för små så dom säljer jag nog på Tradera. Jag kom ihåg måtten fel så midjan är lika stor som benen skulle vara och tvärtom. Så om dom ska passa får jag lägga upp dom och M får hårdbanta. En till L är fixad. Så nu är hon också klar med 5 stycken. =) Två till S är på gång. Dom ska skickas och pengarna är betalda så jag hoppas det inte blir nya lammskinn. Billånet är omgjort till ett nytt JAKlån. Eller vi hoppas på det i alla fall. Låneansökan är skriven. Men eftersom jag har över 4 miljoner sparpoäng så tror jag nog den blir beviljad. Månadskostnaden blir då 500 kronor lägre + att vi sparar en sjuhelsikes massa ränta. =)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.Jag använder syltsocker till all sylt.Det går inte att misslyckas.Gunilla

Marika på Odlingspyssel sa...

Vet du vad jag brukar göra med plommonsylt? Jag brukar alltid låta några kärnor koka med. Jag räknar kärnorna mycke noga innan jag lägger ner dem i kastrullen. Då vet jag ju hur många jag ska fiska upp igen... Kärnorna gör att det syltar sig lättare.