Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 29 juli 2012

Ormar och bärlista

Jag gillar listor. Jag har skrivit det förut. =) Jag har alla möjliga lister. För födelsedagspresenter, för julklappar, för saker som jag vill göra/köpa, för nästan allt helt enkelt. =)
Nu när det är skördetider har jag en lista för vad som ska skördas. En sak blev avprickad på den listan idag. Svarta vinbär. Vi har två buskar svarta vinbär i våran yttepytteträdgård. Båda har vi fått gratis genom bytarsidan förra sommaren. Den ena är ny och ger inga bär än. Den andra är gammal men gav inte så mycket bär ändå. Max 1 dl blev det. Jag hoppas det beror på att den är relativt nyplanterad så den ger mer bär nästa sommar.
Tillsammans med 2 av litrarna som jag bytte till mig igår så blev det en laddning svarta vinbärsdricka. Jag har nästan inga tomma mjölkkartonger än så jag hade i konserveringsmedel och hällde den på flaskor. Tyvärr har jag inte så många flaskor heller så det är inte optimalt när all äppelmust ska göras. 4 liter blev det. Dom andra 5 liter vinbären ligger numera i våran ena frys och ska bli dricka när jag har samlat på mig mer flaskor eller mjölkkartonger eller har slut på must och behöver frukostdryck. Drömmen är att bli självförsörjande på både saft och must/ frukostdryck. Saft är vi redan mer eller mindre självförsörjande på. Jag har fuskat genom att köpa några flaskor saft vid kalas och liknande men med alla bär som fanns kvar i frysen sen förra året så hade jag inte behövt göra det. Nu ska bara hallonen, röda vinbären, krusbären, nyponen och äpplena skördas. Sen om jag hinner ska jag plocka lingon och svamp också. Fast trattisar har vi så många påsar kvar i frysen sen förra året så jag skippar nog svampen. Sen ska alla teer skördas också. Pepparmynta och åkerfräken är det jag har slut på.
Till lunch blev det lättlunch. Pizza gjord på tacobröd, krossade tomater, lite kryddor, ananas och riven ost. In i ugnen i 5 minuter på 225 grader.
När jag var liten hade jag en ormkub. M och S hade sönder den så den finns inte kvar och jag glömde bort den. Men så häromdagen kom jag att tänka på den igen. L behöver öva sin koordination och sina fingertoppar så den kan hjälpa henne att lära sig det. Så jag efterlyste en på bytarsidan och fick en mot ett rör med pringles. =) L och jag var och hämtade den och L har hållt på med den en lång stund. =) På bilden är det jag som kollade om jag kom ihåg hur man gjorde en boll av den - det gjorde jag.

Inga kommentarer: