måndag 25 juni 2012

Oväntad hemmadag

L:s förkylning blir bara värre och värre. =( Nästan dags för läkarbesök värre. =( Men så länge som hon är feberfri känns det som om det inte är någon ko på isen. Hon hostar tills hon spyr. Hon hostar hela tiden, dygnet runt. Några få timmar när hon djupsover är hon hostfri bara. Det känns som om våran Ölandssemester är i farozonen. Som tur var tog jag avbeställningsskydd men då måste man ha läkarintyg och det känns sådär att gå till läkaren med snuva och hosta. Hon är otroligt mammig och har ropat mamma minst 100 gånger idag. Idag och imorgon skulle jag ha jobbat men jag vabbar. Det var inte det lättaste. Sekreteraren var sjuk visade det sig när jag ringt henne minst 10 gånger och ingen svarat och jag gav upp och ringde direkt till hemvården. Chefen svarade inte heller men jag fick hennes mobilnummer. Där svarade hon inte heller men till slut fick jag ett mail från chefen att hon mailat en annan chef. Jag har tydligen utan min vetskap bytt chef igen. Det är kanske därför jag fortfarande varken har varit på utvecklingssamtal eller lönesamtal.Så med en oväntad hemmadag men bara en sjuk att ta hand om fick jag helt plötsligt lite tid över. Med betoning på lite. Jag har i alla fall hunnit lagt in hamsterburen både under bytes och köpes. Det var en som ville ha den men jag har inte hört något mer. L:s badkläder och några ps2 spel är det ingen som vill ha så dom ska jag lägga ut på Tradera men det får bli efter Öland, annars går dom ut mitt på Öland och jag vill inte ta med och posta dom där. Två böcker som jag fick av sis har jag lagt ut som skänkes och dom gick på en gång. Hon kommer imorgon. L och jag har spelat Sopberget minst 10 gånger. Ibland vinner jag och ibland vinner L. Första gången vi spelade fick stackars L farbror Lennart och mer sopor hela tiden så när mina sopor var slut hade hon nästan dubbelt så många som när vi började.
Vi har blåst såpbubblor också. Tur att jag gör egna för dom är snart slut.
När jag var liten hade vi ett memoryspel. Jag tyckte det var kul att spela memory och jag skulle vilja ha ett spel igen. Groplay som har gjort Sopberget har gjort Ekorren Elins memo och lotto.
Det här skiljer sig från andra memory genom att brickorna är miljöinriktade. Dom visar vad som är bra och dåligt för miljön. Det finns miljösnälla som vindsnurror och maskar som äter äppelskruttar och det finns kort som skadar naturen. Dom ska man akta sig för. Jag skulle vilja ha det till L men det får nog bli en julklapp.
För att kurera L har hon fått c-vitamin och honungsvatten men hon har även fått inhalera eteriska oljan vinterfrisk. Som vanligt efter våran uthyrningsvecka hade familjen lämat kvar en present. I år var det 4 rättvisemärkta chokladkakor. Vit choklad med jordgubb var supergod. Dom andra har vi inte smakat än.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...