onsdag 27 juni 2012

Loppisfynd och nya byten

Jag har hittat en ny blogg som jag följer. Tack Ann-Helen för tipset. =) Lev mer på mindre. Det stod om Maria och Jenk i Kloka hem men jag hade då redan följt bloggen ett tag + beställt boken som Maria skrivit. Jag har inte börjat läsa den än. Jag sparar den till Öland. =) Böckerna jag lånade på biblan och tänkte ha som sommarläsning var två lågvattenmärken. =( Jag brukar tvinga mig till att läsa klart alla böcker jag börjat med men dom här två klarar jag bara inte av att läsa mer. Just nu läser jag en nygammal favorit. 100 sätt att rädda världen. Den gillar jag. =) Månadshandlingen på Ica är avklarad. 995 kronor men då köpte jag ljus för 105 kronor. Se längre ner. Jag fick ett paket servetter gratis. Jag som inte använder pappersservetter utan bara tyg var i valet och kvalet om jag skulle ta dom eller inte. Men med S tidiga födelsedagskalas/avskedskalas i augusti med närmare 30 gäster så blir det lite väl mycket tygservetter att tvätta. Jag köpte även lite olika doftljus som jag skulle ha till ett byte senare idag. Jag fick 8 dvd filmer till L. Det är något med mig och dvd filmer till L. Vi har hur många som helst ändå skaffar jag fler hela tiden.
På vägen hem från bytet stannade jag på kyrkans loppis. Dom öppnade i måndags. Ett par tofflor till L. ett hästspel till L, en grej att ha i håret på Halloween, en skärbräda i trä (vi har en i plast men den vill jag skrota) och en lampa med Pluto för 55 kronor. =) Bredvid bytet stod dom och sålde jordgubbar för 15 kronor litern. Det kan kanske bli billigare men inte innan Öland så jag köpte 20 liter. Nu ska dom bara rensas, saftas, syltas och pressas ner i någon av våra tre överfulla frysar. På posten kom det en gratis Vanish son jag fått genom deras Facebook kampanj. Min farbror och hans kompis (hon som lagade mat till oss när han fyllde år) ville träffa oss innan Öland så dom kom och fikade ikväll. Jag hade gjort citronpaj. B:s kompis ville ha receptet på den också. Hon tyckte att jag skulle starta fik i källaren/trädgården eftersom jag bakar så gott. =) Min Ica affär eller ingen affär som jag handla i har såna här skyltar men jag tycker dom ska börja med det. =) Heja heja. =)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.Lev mer på mindre är en jättebra bok.Hoppas du har fler med dig för den vill du inte sluta läsa så den tar slut på ett kick.Har du läst Stefans lilla gröna? Hälsningar från Hälsingland o Gunilla.

Anonym sa...

Varsågod!
Du gör rätt i att spara boken till er resa,det är verkligen nåt att se fram emot.
A-H

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...