Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 16 juni 2012

Katter är ett bra köp

Kombuchan har stått en vecka och är uppsilad. Den här gången använde jag ett annat te och det luktar inte lika illa. Hur det smakar vet jag inte för jag tänker inte smaka igen. Den hade förökat sig lika mycket denna gången så en ny laddning ska läggas ut på Tradera. Förhoppningvis inbringar det lika mycket dineros som förra gången. =) I köksdörren sitter en nätdörr. Den sitter där för att inga kryp ska kunna flyga in, förut hade vi även katter som sprang i trädgården som kom in. Nu sitter den där även för att ingen ska kunna hoppa ut. När barnen var små satt den där för att inga barn skulle kunna krypa ut. Det är en trapp utanför och nedanför trappen är det stenbelagt. Nätet i nätdörren är bytt flera gånger. Nu satt ett draperi som var gjort av tyll och fjädrar och som innan det blev nätdörrsnät satt som just draperi i husvagnen. Det var ett hål i den märkte jag när jag satte upp den för i år. Jag satte upp den ändå i väntan på att köpa eller hitta något annat nät. Jag har haft rosa spetstyg utlagt på bytarsidan. Jag försökte färga det blått och bleka det vitt för att sy gardiner och ha i flera rum. L har dom rosa på sitt rum. Det funkade inte så jag la ut dom som byte. Rosa gardiner överallt lät inte så lockande. Det var en som ville ha dom och hon har skjutit på bytet flera gånger. För några veckor sedan skulle vi då äntligen mötas - då kom hon aldrig. När jag frågade varför hade hon glömt det. =( Som tur var hade jag ett annat byte på samma plats och tid så det var inte helt bortkastat. Efter det när jag frågade ville hon inte ha dom längre. Så kom jag på att det är ju perfekt nätdörrsnät. =) Så det har jag roat mig med idag. Det tar flera timmar att sprätta loss dom gamla häftklamrarna och sätta dit nya. Men fint blev det. =) Stackars L har fått ögonfluss. =( På morgonen är hennes öga så igenklibbat att jag måste dra upp det. Först var det i ena ögat. Jag kokad kamomillte och har baddat med kallt te flera gånger om dagen så imorse var det nästan inget kvar. Men hon hade fått i det andra ögat så nu baddar jag det flera gånger om dagen med kallt kamomillte.
En sats med svärfars, L:S och kusinens favoritbröd är bakat - långpannebröd. Vi fick låna svärmor och svärfars bil och jag tänkte betala med bröd. När jag gick igenom L:s alla böcker och papper från skolan hittade jag en jättefin världskarta som hon gjort. =) Den sitter nu som tavla på hennes rum. Dom två syrenbuskarna är uppgrävda. =) Jag la ut dom som byte på bytarsidan, men ingen ville ha dom. Då la jag ut dom som skänkes till den som kommer och gräver upp dom först. Då var det en som ville ha dom. Det blev mycket bättre. =) Fläderbusken som sitter på framsidan också ska flyttas till baksidan en vacker dag. Den är full av lus. =( Jag sprayar med såpvatten flera gånger om dagen och hoppas det hjälper för jag har ingen lust att ta till kemikalier. Tre av dom fem ballkonglådorna har tagit sig. Alla tre på framsidan. Dom två på altanen har inte tagit sig tyvärr. Men vaxbönorna har tagit sig. =) Dillen har tagit sig. =) Och en av salladslådorna har tagit sig. =) När M och S var små köpte jag ett block som såg ut som katter. Jag tänkte använda det till födelsedagskort. Och det är det jag använt det till med. Det finns fortfarande "kattkort" kvar så nu när L går på kalas har hon också med kattkort. Vi skriver på dom med guld eller silverpenna beroende på vad vi har hemma. Nu är det inte många katter kvar tyvärr men det var onekligen ett bra köp. =)

2 kommentarer:

Marika på Odlingspyssel sa...

Intressant att du använder té mot ögoninfektionen. Har hört att andra gör det också. Men, det bästa är nog att köpa en sådan där liten tub på apoteket, då försvinner infektionen mer smittsäkert. Som lärare har jag sett flera gånger hur en sådan infktion sprider sig som en löpeld bland eleverna.

Barbamamman sa...

Kamomillte är KANONBRA mot ögoninfektioner.
Jag har 3 barn och jag använder det till både dem och mig själv när det behövs.