Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

fredag 22 juni 2012

Glad Midsommar =)

I onsdags kväll bestämde familjen P att midsommaren skulle firas på Parken zoo som den gjort dom sista midsommrarna. Förra året jobbade jag så då firade övriga familjen P tillsammans med makens syster med familj vid deras midsommarstång. M jobbade till klockan 13:30 idag så det blev en tripp utan honom. =( Det var två år sedan vi var där sist och dom hade gjort om rejält. Barnens zoo var mycket större och det fanns många fler djur att klappa. L klappade ett får som hette Alice, en get och sen fick hon klappa en iller som hette Alvin som var ute och gick i koppel med en djurskötare. Herr Nilsson aporna (döskalleapor) fick mat precis när vi kom dit och det tyckte L var en höjdare. Annars gillade hon Surikaterna bäst och vi köpte med oss en surikatmjukis hem. Den heter Alvin. Kalle Kunskap och Ordköping fanns sist vi var här också. I år spelade familjen P jättefia med knuff. L vann. När L och S gick till hoppkudden gick jag och maken in i Kalles energihus. Där inne var det en stor toalett bland annat, på väggen satt det tre knappar som när man tryckte på dom gav ifrån sig olika fisljud. Jag tryckte på alla tre, det var bara maken och jag där inne. På bänken utanför satt det en tjej, när maken och jag gick ut sa jag "oj förlåt jag känner mig så dålig i magen". Tjejen bara stirrade på mig. =). Maken sa inget men när han berättade för tjejerna sen höll dom på att skratta ihjäl sig. =) Som vanligt hade vi med varm korv i mattermosen. Jag har ärvt den efter mamma som ärvde den efter sin mamma. Den är över 50 år och still going strong.
Till efterrätt/fika blev det som vanligt jordgubbspaj och kaffe/saft. Efter djurparken var det dags för tivolit. Där hittade L en ny favorit som hon och S åkte minst 5 gånger på raken. Piratfallet. L ville åka masken själv men tyckte det var jättetråkig och satt och gäspade och suckade hela åkturen. Hon är som S och gillar saker med fart tyvärr. L hade fått 40 kronor av farmor och för 20 av dom köpte hon ett snöre/lott. Hon vann en hammare. När vi kom hem plockade S och jag lupiner. Ingen midsommar utan lupiner. Ett fång står på trappen i den stora mjölkkannan. Några stycken står inne på vardagsrumsbordet i den lilla mjölkkannan. På kvällen blev det midsommarmat och då var M med också och hela familjen var samlad igen.
Midsommarkransen som maken och jag gjorde av ljusmanchetter när M och S var små hade jag på huvudet i år. L och S hade gjort riktiga kransar som dom hade på sig. Från oss alla till er alla en riktigt god och glad midsommar. =)

Inga kommentarer: