lördag 9 juni 2012

Blir inte alltid som tänkt

S kompis som skulle sova över hos oss blev dyngrak och började spy. Den enda i klassen som brydde sig var S, dom andra tog bussen in till stora staden för att gå på krogen. S ringde tjejens pappa som bor på en ort några mil från stora staden. Han hade ingen bil och ingen möjlighet att hämta sin dotter. S ringde då till maken som var ute och nattvandrade. Han och nattvandrargänget var och lämnade av en annan dyngrak ungdom hos sina föräldrar på andra sidan stora staden. Så S fick stå med sin fulla kräkandes kompis i nästan 1 timme innan maken och nattvandrarbussen kom och skjutsade hem kompisen. S följde med. När S var tillbaka i stora staden ville hon inte gå själv till krogen där hennes kompisar var så hennes snälla mamma (jag =)) fick åka och hämta henne. S är som jag och inte gillar alkohol så hon hade inte druckit något. S var som Askungen och var hemma till tolvslaget. Det hade börjat regna efter att S kommit hem så efter krogen hade det inte blivit någon stadsparken så maken var hemma redan klockan 3. Jag ligger lite efter med matuppdateringar. I onsdags gjorde S och maken varsin paj till kvällsmat. Maken älskar paj men vi äter det nästan aldrig. Maken gjorde skaldjurspaj och S gjorde skink,ost och broccolipaj. I torsdag när jag jobbade var det M som lagade maten. Dom hade sparat till mig. Baconlindad kycklingfile med potatisgratäng. Till det fick jag ett glas Asti Cincano.
En massa gratissaker har det också blivit. Endagslinser som räcker 5 dagar gratis från Favoptic. Jag har kommit på fler negativa saker med endagslinser förutom priset och att man blir beroende, alla dessa förpackningar som blir. 40 rullar Singoalla cheesecake kex som jag vann i en tävling som Göteborgs kex hade på facebook. En träningscykel gratis utan byte på Facebook. Remmen har torkat men det kostar inte så mycket med en ny rem. En stepupmaskin gratis utan byte också via Facebook. Vi håller på och ska försöka göra ett träningsrum. Jag behöver gå ner i vikt och förbättra min kondition som är lika med noll. Gå iväg och träna har jag inte råd/lust med så då får träningen komma hem till mig. =) Vi har nu alla apparater som vi behöver nu ska vi bara möblera om så vi kan börja träna på riktigt. På förmiddagen var jag till apoteket och tog ut nya Betapred tabletter till S. Hon är allergisk mot getingstick så vi måste alltid ha tabletter hemma. Jag fick även ett intyg så S får ta med tabletterna in i USA. När jag ändå var på apoteket gick jag in på Coop som ligger i samma hus. Där "köpte" jag en påse gott och blandat och en glasstrut gratis via Facebook kampanjer. Glassen är det GB som har och den heter Give hope och skänker förutom glassen 5 kronor till cancerfonden. M har jobbat idag och 2 nät med musslor var det som fanns kvar i fiskdisken när dagen var slut. M fick ta med dom hem så jag har gjort iordning dom. Blåmusslor är miljövänlig mat och det ska man äta mycket av. Sen när man griljerar dom i ugnen med gegga på så blir dom supergoda. =) Maken byter just nu bromsarna fram på bilen. När han var och skulle köpa dom jobbade en av hans nattvandrarkollegor. Han fixade så att maken fick 15% rabatt på bromsarna. Så istället för över 3000 kronor så kostade dom "bara" 2569 kronor.

3 kommentarer:

Linda sa...

Men vad najs att få träningsmaskiner gratis!*me like*
Här försöker jag göra matlistor de närmsta veckorna så det inte ska bli så jädrans jobbigt varje vecka när jag måste handla! Men jag vet fortfarande inte hur jag ska få billigare mat!

Sandra sa...

Vad bra att din dotter tig hand om kompisen. Vi har bara ett löpband som maken prutade ned på Rusta.
Sandra

PJAK sa...

Rabatt är alltid trevligt.

Brukar vara så i varje klass.

Kommer Ni till Öland får Ni inte missa kamelerna i Alböke. Tror Ni kör förbi dem på väg till strutsarna. Nästan ännu mer exotiskt. Man får rida på dem vid vissa tillfällen.

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...