Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 26 maj 2012

Naturovän har tjänat 5175 kr på 5 minuter

Jag föddes blond men efter barnen fötts blev håret mer och mer brunt. Efter L var jag mörk. Jag som alltid varit blond ville vara det igen och blekte håret. Jag vet att man inte ska göra det för alla blekmedel och skit som rinner ut i avloppet men jag gjorde det ändå. Nu var mina utväxter längre än transibiriska järnvägen. Jag brukar hemanenta mig en gång/år för att slippa mitt feta hår som gör att jag måste tvätta håret varje dag. Jag har funderat på no poo och har dragit ner hårtvättarna till 2 gånger/vecka. Efter hemanenten eller som sist efter blekningen så behövde jag bara tvätta håret en gång i veckan. Men ju mer utväxtrena växte ju mer fett blev håret så jag behövde nu nästan tvätta håret varje dag igen. =( Så jag kapitulerade och S fick bleka om mig. =( Inget jag är stolt över. Men förhoppningsvis kan jag skippa hemanenten i år eftersom enda anledningen till att jag gör den är att håret ska bli mindre fett. Jag är lockig av naturen. Det finns naturliga hårfärgningar att köpa men dels är dom jättedyra och dels så tror jag inte att dom torkar ut håret, dom är utan kemikalierna. Det är dom som torkar ut skulle jag tro.

Igår innan jobbet var jag på ett byte igen. L:s urvuxna sommarskor. Hon som ville ha dom skrev nästan minuten efter jag la in dom. =) L:s nya sommarskor låg i växa i skolådan i källaren. Fyndade på loppisar och bytardagar. =)Mot ett paket kaffe. Maken och L var på läger med L:s klass och sov över till idag. Bland annat hade dom stationer med olika pyssel. L hade målat på stenar och gjort en nyckelring i skinn. På kvällen hade dom en dinousarievandring där dom fick känna på dinousarieslem (potatismjöl och vatten), lyssna på dinousarievrål, se dinousariespår och en dinousar (en utklädd pappa) och äta dinousariebajs (chokladbollssmet blandat med godis och chokladpudding).
M köpte med mat hem som han lagade till sig och S igår kväll. Dom hade sparat en tallrik till mig. Fyllda snitzlar med potatisgratäng och sallad. Till efterrätt var det vattenmelon och romrussinost. Jag älskar rumrussinost. =) Tårtan till imorgon är förderedd. Den ska stå kallt i minst 4 timmar men helst över natten. Recept och hur den smakar kommer. En helt ny tårtsort. Presenterna till mammorna är färdiggjorda. Vad det är kommer också imorgon eftersom mamma läser. Sen kunde jag inte låta bli, jag har köpt något med. Det är ingen sak men det gör gott. Maken tyckte det var en flummig sak som han inte kunde förstå så jag hoppas mammorna förstår. =) L har gjort ett kort till mig som jag fick redan idag. Hon orkade inte vänta till imorgon. =) Jättefint med hjärtan på. ♥♥♥♥
Jag har roat mig med att skriva räkningar. Tack vare att det inte var så många räkningar klarar vi oss men det var knappt. Lönekontoret gjorde ju fel förra månaden så jag fick en extra inbetalning på 10.000 kronor. Det har dom dragit denna månad + alla sjukdagar och semesterdagar och min obetalda semesterdag då vi var på Gröna Lund så min lön landade på 3485 kronor. Då går 2000 kronor direkt till Ica och Coop. 700 kronor går till JAK. Så det jag kan sätta in till räkningarna kan man nästan räkna på ena handens fingrar. Som tur var sparade jag 5000 kronor av dom 10.000 dom satte in extra förra månaden. 3000 av dom har jag betalat Öland med. Nästa månad är en månad med höga räkningar. Bland annat kommer både bil och villahem försäkringarna. Bilförsäkringen är på 4557 kronor/halvår. Jag gick in på compricer och jämförde försäkringar. Om vi byter till Volvia kostar den 4919 kronor/år. En besparing på 4175 kronor/år. Det tog max 5 minuter att skriva in alla uppgifter. Villahem sparade vi inget på så den får vara kvar. Huslånet som maken har ringt och försökt få ner det gick inte så bra. Alla saker (nästan) är inplockade i förrådet igen. Maken ville ta ut sina fiskergrejer i skidstället i garaget. Han håller på och sorterar skidorna och vill att jag ska byta bort dom vi inte ska ha kvar. =) Sen är det M:s gamla golfbag och makens gamla garage som står på ska kanske bort listan och får stå kvar utanför tills vi bestämt oss.

1 kommentar:

Sandra sa...

Ja det gäller att kolla över de fasta utgifterna med jämna mellanrum, det kan ändra sig vilken som är billigast.
Hoppas att du får något bra för skidorna.