Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 21 april 2012

Sommarpinne. =)

Våran dubbelsäng börjar gå sönder. =( Pinnen på ena kortsidan sitter helt lös. =( Det finns ingen risk att sängen rasar men så fort man petar på sängen så rör sig hela pinnen. =( Maken och jag köpte sängramen 1991 så det kanske var väntat, men det var inget kul för det. Jag efterlyser en ny sängram på bytarsidan. Nu säger maken att han inte menade att jag hade för mycket byten. Han kanske har kommit på att vi har så dåligt med pengar som vi har och att det är ett bra sätt att få in förbrukningsvaror eller saker som nya gummistövlar till L på. Jag har en massa saker som jag tänker lägga ut men jag är så in i bombens trött att jag inte har orkat det. Efterlysningarna brukar jag slänga ut på en gång eftersom jag då inte behöver ta kort och hålla på. Jag efterlyste ju en mp3 spelare till mig och fick en. L har en som hon ärvt efter S och M som fungerar som den vill så hon ville också ha en. Eftersom det var flera som svarade på efterlysningen så fick L också en "ny". Helt gratis utan byte. =) Vi fick med ett headsset eller vad det kallas till datorn med. =) Den satt insnurrad i mp3en och hon ville inte ha kvar den. S som ska till Usa i höst fick den. Vi ska ju prata via skype då så hon behövde ha en till datorn.

Sen fick jag en juicetillbringare av mamma. =) Den gamla slog jag ju sönder igår. Jag köper juice som man späder för att minska på förpackningarna. L har skrivit ett plakat och tejpat upp på en pinne. På plakatet står det "jag vill reda örnar från utdåd" =) Vi har haft familjeråd och det var inte igår (det senaste var i oktober) så det var en hel del att prata om:
* L:s handdukar. L har handdukar som jag målat Musse Pigg och annat på, det börjar nu bli dags att byta till såna handdukar som vi har. Jag ska rota igenom skåpen om vi har några över annars får jag flörta med någon.
* Valborg. Jag har fått semester men maken ska nattvandra, M och S ska på fest så det blir jag och L som vanligt. =( Vi får se om vi går till brasan eller inte. Men innan alla åker på sitt ska vi försöka grilla ihop.
* Midsommar. Förr om åren har vi alltid åkt till Parken zoo men förra året fick jag aldrig semester så maken och L firade då en traditionell midsommar med stång. I år är jag ledig. Vi frågade L vad hon ville göra. Hon ville fira med sommarpinnen. =)
* Sommar. Pengarna kommer inte räcka till långsemester men några kortisar kanske. Det enda L ville göra var åka till Gröna Lund och åka vilda musen. =) Vilket för oss till nästa punkt.
* Gröna Lund. Vi är med och tävlar om MacDonalds familjedag och frågan var om vi skulle åka även om vi inte vann. Vilket vi alltså ska.
*Familjebada. Maken och jag ska ta våra friskvårdskuponger så ska vi åka till badhuset hela familjen P någon dag.
* Bowla. Barnen P ska bowla.
* Tysslingen. L gillar natur och djur så att åka till en fågelsjö som gratis visar en massa fåglar i fin miljö är nästan ett måste.
* Solarium. Vi fick ett nytt solarium helt gratis. S solarium går inte att sälja och maken svär över att det står i vägen i garaget så frågan var om vi skulle skänka det. Vilket S vägrade, det var hennes så då skulle det stå kvar.
* Vandrande pinne. Jag fick ett akvarium helt gratis där vi skulle ha vandrande pinnar men nu vill ingen ha det så akvariet ska bytas bort.
* Skogen. L gillar som sagt var att vara ute i naturen så vi ska gå till skogen oftare. I vår ska vi leta lakritsrötter till te och granskott till granskottsirap.
* Bilpool. Det finns en bilpool på makens jobb. Ibland behöver han ha bil i tjänsten men det finns ingen tjänstebil så han får ta våran bil. Ett alternativ är att gå med i bilpoolen som finns på hans jobb. Men det kostar mer än det smakar.
* L simma. Maken så lära L att simma, han är gammal simlärare. Dom ska försöka åka iväg en gång/vecka. Vi ska betala med makens och mina friksvårdskuponger.
* Rundan runt: sammahållning, maken och jag skäller rätt mycket och alla mår dåligt över det. spelkväll. en kväll/månad ska vi skippa tv:n och spela spel istället. rida mer.fiska mer.

1 kommentar:

PJAK sa...

Kan meddela att du inte vill ha mina dynor. En mus eller fler har gnagt på dem :(
Ska bara fixa lite bra låda så kommer en liten notebook eller vad de heter. En asus eee. Men som tidigare skrivet, hoppas Ni kan hantera Linux för det är så långt ifrån windows och apple man kan komma.