Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

tisdag 10 april 2012

Platt fall, schack och vinägerdricka

Ett klädpaket till är postat idag. Hon hade samma bank som jag så jag fick pengarna för frakten redan i söndags. Det andra paketet som jag postade med schenker i lördags. Schenker svarade på mitt mail idag fast idag syntes att jag bokat och skickat paketet. Hon skrev att hon betalade frakten i lördags och jag trodde på henne. Men än syns inte pengarna på kontot. =( Så nu undrar jag om jag är blåst. Men hon skriver hela tiden om kärlek och systerskap på hjälpsidan så det känns konstigt om hon skulle blåsa mig. Paketet som jag skulle skicka med posten och redan har klistrat frimärken på men inte postat. Hon skrev också att hon förde över pengarna i helgen men dom syns inte heller än. Har jag blivit blåst av två stycken?? Hon som skulle betala frakten igår när hon kom hem har jag inte hört något mer av. Den sista som jag väntar på frakten av är hon som jag är som en extramamma till. Det känns fel att kräva 65 kronor av henne men eftersom dom andra inte har betalat än eller så har dom det men banken är segare än vanligt så har jag inte dom pengarna just nu. Sjukpenning blir man inte fet på. =( Min sjukskrivning gick ut idag men jag är långledig tills helgen då jag har semester så jag är kanske dum nog att låta den gå ut och sen ta en karens igen nästa gång jag ska jobba. Jag är fortfarande tung i bröstet och jag har fortfarande tungt att andas och det tar fortfarande stopp i andningen ibland. Hostan har nästan slutat helt och jag är inte lika trött längre. Jag är inte heller lika flåsig när jag rör mig. Jag börjar dessutom känna mig förkyld och är jättehes och tyngre än vanligt i bröstet.Jag har i alla fall varit utanför dörren. L och jag var till Coop på den vanliga månadshandlingen. Det var då vi postade paketet. 1488 kronor gick det på men då köpte jag tejp och klorin också. Sen fyller M snart år och vi ska bjuda på tårtbuffe med 4 olika sorters tårtor. Alla ingredienser är köpta till det. =) Jag köpte även en gratis ost som jag plockade på Falbygdens ost hemsida på Facebook. =) Igår efter att maken och M kom hem från Stöten åkte dom på ett byte. Vi hade två paket classic kaffe.

Vi fick en trofast hylla. Det var inga lådor till men dom kostar inte så mycket på Ikea. Själva hyllan kostar nästan 500 kronor. Vi behöver bättre leksaksförvaring till L på hennes rum och det blir det med den här hyllan. När lådorna är köpta. =)


L har sett flera av Harry Potter filmerna. I en av filmerna spelar dom trollkarlsschack och L vill nu spela schack. M som hade en period när han älskade att spela schack har 3 schackspel. Ett vanligt (fast det är gjort i glas) som han fick av maken och mig när han fyllde/julklapp. Ett datorschack som han kan spela själv mot en dator som han också fick av maken och mig när han fyllde/julklapp. Ett som han fick av min morfar som han inte ville ha kvar. L ville att hon och jag skulle spela schack idag så hon skrev en kom ihåg lapp till oss igår kväll. Jag lärde L spela så gott som jag kan. Jag kan spela men är inget vidare. Efter att jag och L hade spelat ville maken spela med L. Sen ville M och S spela. Sen tröttande L och M och S spelade mot varandra. =) För inte så länge sedan köpte mamma strumpor till L. Här är en av dom strumporna. Två jättehål. =( Ett på tån och ett på hälen. =( Jag säger ju att L:s fötter äter strumpor. För 8 eller 10 dagar sedan fick jag en kombucha bebis. Jag gjorde iordning en kombucha dryck som skulle stå 8 - 10 dagar sen skulle man sila den och kunde bröja dricka den. Vilket jag gjorde idag. Det blev två flaskor. Provsmakat har jag också gjort. Det smakade vinäger. =( Usch och fy. Hur ska jag kunna dricka ett glas av det varje dag?? I enstaka fall kunde det bli ett stort lock av kombucha ovanpå drycken och den kombuchan man fick. Den kunde man i såna fall dela och sen dela med sig av. Min var i enstaka fall. Så nu har jag massor av kombucha. Vill någon ha så kommentera. Kombucha är bra för allt möjligt och ska bota massor av sjukdomar som högt blodtryck och annat. Sök på kombucha på goggle. Nu kan man antingen göra ny dryck eller låta den stå i en glasburk men lite vätska i 4 veckor. Jag låter den stå i glasburken så får jag se om jag kan lära mig dricka den.

Det platta fallet då? Natten mellan söndag och måndag behövde jag gå upp och kissa. Jag fastnade på något konstigt vis med vänster stortå i nederdelen på höger byxben och ramlade rakt på sänggaveln. Om sänggaveln inte hade varit där hade jag ramlar pladask på golvet. Det är bara jag som klarar av att göra såna saker. Som bevis har jag ett stort blåmärke på vänster lår.

Inga kommentarer: