Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 2 april 2012

Påskpyntat, trolleri och läkarväntan

Idag var min sista sjukskrivningsdag. Jag som fortfarande knappt kan röra mig utan att börja flåsa och vid minsta ansträngning får problem med att andas ut kan inte jobba imorgon så jag ringde vårdcentralen (igen). Våran vårdcentral har ett system som man knappar in sitt telefonnummer sen säger dom en tid som sköterskan ringer upp på. 9:35 skulle sköterskan ringa till mig. 10:10 ringde hon. För att slippa dra allt igen så undrade jag om hon läst igenom min journal. När man knappar in telefonnumret knappar man även in sitt personnummer så dom ska kunna läsa igenom journalen innan. Hon hade inte hunnit läsa min journal så jag fick dra hela min historia igen. =( Sköterskan skulle prata med min läkare och ringa tillbaka. 16:45 ringde hon tillbaka. Bättre sent än aldrig. Läkaren trodde jag hade astma, det sa aldrig sköterskan rakt ut hon sa bara att läkaren hade satt in mig på Pulmicort spray som jag skulle ta jag kommer inte ihåg om det var 1 eller 2 gånger/dag i en eller två månader. Jag har inte hunnit hämta ut sprayen än så då kommer jag att få mer koll. Pulmicort är en astmaspray så jag sa jaha läkaren tror fortfarande att det är infektionsastma. Ja sa sköterskan och om det inte har hjälpt när behandlingen är slut så ska du utredas vidare. Hon undrade även om jag vill ha förlängt sjukintyg. Vilken jag ville. Så hon skulle säga till läkaren så skulle jag få hämta det på vårdcentralen imorgon. När jag läste på hjälp sidan var det en som hämtat ut astmamedicin till sin son för 1300 kronor så nu undrar jag vad det här kommer att kosta??Maken var i landets andra största stad hela dagen igår som bekant var 1:a april. M och jag hämtade honom vid bussen halv 11 igår kväll. När maken kom hem behövde han gå på toa. Han började då svära över att det var en massa salva på ringen. Det visade sig att M och L hade kletat räkost på ringen som första aprilskämt till maken. =)

Igår såg M, S och L Harry Potter och de vises sten tillsammans alla tre. =) Dom käkade popcorn och mös. =) Efter filmen ville L leka trollkarl. Vi har en gammal trollerilåda som jag köpte begagnad för flera år sedan. S var trollkarl på ett av L:s barnkalas en gång. L tog den staven och gick runt och trollade nästan hela kvällen igår. Nu tittar S och L på Harry Potter och hemligheternas kammare. =) S och L har påskpyntat hela huset. =) Vi har mest tomma påskägg som jag gjort om till pynt, men det är så fint. =)Påskriset är som vanligt äppelris från trädgården. =) Linda undrade vad min hjälpsida heter. Den är stängd så jag kan inte länka till den men om du söker på vi som behöver hjälp så borde den komma upp.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Måste förklara. Har nyss jobbat på Vc i två månader. Med så kallad flexitelefon. Alla 14 vårdcentraler tillhörande vår stad har det systemet. Man kan som regel börja ringa kl 07.00, men en del startar tidigare och har pat sedan reggat sig i MVK (mina vårdkontakter)så kan den maila/boka sig redan kvällen innan.
Måndagar är ett rent elände. När Dsk anländer kl 08.00 är för det mesta alla tfn-tider till långt in på em bokade. Tyvärr står det inte i paritet med läkartider. Åtgärder som "kan" fixas administrativt får göras som en snabbkonsult med den dagens jourdoktor. Som ju egentligen har fullt på sin bokning redan innan. Förutom alla samtal man ska ringa upp tillkommer alltså flera ärenden att återringa. Vi har sex minuter på oss. Att läsa journal, lyssna, prata, åtgärda och dokumentera. Den tiden finns det ingen dsk i världen som kan markera - folk måste ju få prata i fred. Och ligger man efter, avvaktar man kanske att läsa in sig innan - i hopp om att tjäna nån minut. Många drar ju sin historia ändå, en del hela livets. I min värld är det stort att ens komma fram på tfn-tiden.

Det är våra folkvalda landstingspolitiker som vill ha det såhär, vill medborgare ha det annorlunda, får vi rösta på annat vis nästa gång ;-)


Allt ordnar sig ska Du se. Med vinterns förfärliga virusar har många fått den där långdragna hostan. Turligt nog blir den inte kronisk ;-) Krya Dig! / Maria

PJAK sa...

Hmmm skulle tro att din astma medicin kommer att kosta ca 300-350kr. Det gör min som är likvärdig nämligen. Om jag inte godkänner att ta emot en importerad medicin då kan du räkna bort 1-200kr ;)

Håller tummarna att det hjälper! Krya på dig.

Anonym sa...

Hej!
Vet inte om någon redan tipsat dig om detta - ber om ursäkt för bortslösad tid i så fall.
Du kan be om att få ett "konto" på Apoteket - då betalar du minst 160 kronor i månaden tills medicinen är helt betald. Jag har gjort så i många år.
Har flera mediciner som är så dyra att jag annars redan vid årets första uttag skulle få betala hela högkostnadsskyddets belopp. (Tror det är 2.200 kronor nu.)
(Har också e-faktura istället för faktura utskriven på papper - så sparar man några träd också.)
Hoppas att du blir frisk snart!
Gunny Bogren