fredag 20 april 2012

Glaskrasch och förvirrad (mer än vanligt)

Blogger har gjort om inställningarna så nu när jag sitter här och ska författa mitt inlägg fattar jag nada. =( Jag gillar inte förändringar och nu ser allt jättekonstigt ut. =(


Det har inte blivit mycket gjort här därav bloggtystnanden igår. Jag och L har drabbats av förkylningen från hell. =( Min sjukskrivning gick ut i tisdags, jag mailade jobbet i måndags och frågade om jag skulle kontakat läkare eller om min sjukskrivning började om med karens. Jag hade semester i helgen. I tisdags efter lunch när alla teleofntider på vc var slut svarade dom att jag var tvungen att gå till läkaren igen och att det är försäkringskasan som ska hålla i min lön nu igen. I onsdags var jag ledig men låg i sängen nästan hela dagen med huvudvärk och snor från hell. Då hade jag ledig dag så jag ringde vc igår. Jobbet visste att jag inte skulle komma torsdag heller. Min läkare hade slutat så jag fick dra allt från början igen. =( Det hördes inget rossel på lungorna men hon hörde mina besvär när jag låg på britsen. Det blir ingen vidare utredning förens jag har tagit klart första pulmicort omgången men jag blev sjukskriven till och med 26 april. Hon kunde inte sjukskriva mig i efterhand så i tisdags blev det en ofrivillig semesterdag bara för att jobbet inte kan höra av sig på en gång. =( Dessutom känns det som om jag hamnat mellan stolarna. Jobbet säger att försäkringskassan ska sköta mig nu, försäkringskassan säger att det är jobbet. Så denna månad blir det till att leva på kärlek och vatten och hoppas att makens lön täcker alla räkningar. =( Idag mår både jag och L lite bättre så idag har det varit lite mer rusch. Näsorna rinner som kranar men huvudvärken är borta. L och jag har varit på den sedvanliga månadshandlingen på Willys, 1102 kronor. =).










Innan Willys var vi på ett byte. Jag hade två påsar frysta trattkantareller.







Sen köpte jag ett rör med pringles.







Jag hade efterlyst saker på bytarsidan och samma tjej som jag bytt massor med saker med hade två av sakerna. Jag fick två backar till hyllan vi böt till oss.






Sen fick jag ett par gummistövlar till L. Hennes gamla läckte som ett såll märkte jag när hon varit i skogen med skolan och hon kom hem och var dyngsur om strumporna. När jag plockade in varorna efter handlingen råkade jag stötta till juicetillbringaren som for i golvet och gick i 1000 bitar. =( Jajaja golvet blev ju moppat i alla fall och det var ju inte igår. =)







På eftermiddagen hade jag ett byte till mer om det senare. Då när jag ändå var ute och for for vi till Myrorna för att se om dom hade en ny tillbringare eftersom vi bara hade en. Det hade dom inte men L fick kulor för 45 kronor. Nästan alla på skolan spelar kulor och hon hade nästan inga, nu har hon det. =)




Det andra bytet var ett bord som vi hade




mot toapapper (jag ville ha hushållsapper men toapapper går ju också åt) och sköljmedel. =)


När vi ändå var inne i stora staden hämtade vi maken och åkte till utlänningsaffären. 500 lappen som jag fick


av mamma och pappa i påskägget skulle ju gå till mat hit tänkte jag.







En jätteburk men ananas, en med champinjoner, en med majs och en lite mindre burk med tonfisk. Burkarna gör jag om till krukor när dom är tomma.




12 påsar med ananas, 7 påsar med majs och 6 påsar med tonfisk blev det. Champinjoner har vi fortfarande kvar i frysen.




Jag har även roat mig med att göra nytt bakpulver. Vinsyra och bikarbonat blandat. 0,5 tsk motsvarar 1 tsk bakpulver. Priset har jag fortfarande inte räknat på men det kanske kommer en vacker dag.



Till kvällsmat igår blev det stekt strömming och potatismos. Nu känner jag mig inte förvirrad längre, nu känner jag mig förbannad. Bilderna hoppar som dom vill, texten hamnar mitt i och vill inte lägga sig i vänsterkanten. =(

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...