Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 1 april 2012

Earth hour och kaninstampar

Igår var Earth hour 2012 och såklart var vi med. =)

Jag tände alla ljusstakar som fanns och jag lät bli att tända alla smålampor som jag normalt tänder vaje kväll. 20.30 gick sen M runt och släckte ner alla lampor utom 3 stycken. Den i fiskakvariet, den i sköldpaddsakvariet och en liten lampa i köket. Det var för att Skutt kanin och Mimmi marsvin inte skulle undra vad som skulle hända. Konstigt egentligen att man tänker så för i det vilda har kaniner och marsvin inga lampor att tända när det blir mörkt.
När jag tittade ut var det bara en av grannarna som hade släckt. =( Dom mitt emot oss som har en dotter som är 1 år äldre än L som har varit dum mot L flera gånger dom släckte inte. Dom har 4 lampor som lyser i sina fönster dygnet runt året runt. Men eftersom hennes föräldrar och hon inte bryr sig om sina närmaste grannar varför skulle dom bry sig om miljön och hela världen? Det är konstigt och synd egentligen att det läggs så stort fokus på en timme på hela året. Jag tycker man borde släcka ner oftare både för sin egen skull och för miljöns. Efter timmen var slut tände vi nästan inga fler lampor. Bara dom i hallen för att vi inte skulle snubbla när vi gick. =) Vi hade myspys belysning från värmeljusen hela kvällen istället.


Kläderna som jag fick för att titta igenom, behålla det jag vill och sen skicka vidare är i alla fall upp-packade ur påsarna. S har tittat igenom och hittade 3 saker som hon behöll. Jag har inte orkat tittat igenom den än. Jag mår bättre och inte bättre. Jag känner inget bubbel i bröstet längre och hostar mindre. Men jag hostar fortfarande och kan inte röra mig utan att känna att luften tar slut på utandingen. Den händer även när jag ligger ner ibland nu. Sen är jag jättetrött igen och sover middag minst 1 timme varje dag. Det blir vårdcentralen imorgon igen. Jag är sjukskriven till och med imorgon men orkar absolut inte gå och jobba på tisdag. Sen vill jag gärna kunna andas igen. Maken var borta igår vid lunchtid och hjälpte sin systers make med båten som vi är delägare i. Maken fick den delen när han fyllde förra året. Jag skulle då fixa lunch. Det blev lättlunch för laga mat orkar jag tyvärr inte. Det var bara jag, M och L hemma. S var och skrev högskoleprovet tillsammans med 65.500 andra. L som inte gillar räkor fick köttbullar istället. Idag är också maken borta. Han är i landets andra största stad med sin herrklubb. Lunchen idag var ännu lättare - flingor och mjölk. M har lovat att laga kvällsmaten som blir kotletter och ungspotatis. Om vi har potatis vill säga. En grej mindre på att göra listan. M har satt upp studsmattan. Gulle honom. Det tog 3 timmar. Han och L har premiärhoppat också. =) Min nyaste tröja som jag köpte ny för 2 år sedan har gått sönder bortom lagning. =( Det som är en av mina favorittröjor. Där fick jag för att jag köpte en ny tröja. Den har massor med hål under ärmarna. För att slippa slänga den så sydde jag om den till ett linne. =) Till fikat blev det dom sista semlorna från frysen. L åt bulle, hon gillar inte semlor. Nu när jag inte mår bra och inte gör så mycket hemma blir maken stressad. Mer stressad än vanligt. Han är nästan alltid stressad eftersom han har mycket att göra på jobbet. När han blir stressad reagerar han på det mesta och vill ha egentid för att kunna ladda batterierna. Det brukar bli rätt högljutt här på fredagkvällarna efter att maken har jobbat en hel vecka. Så också i fredags. Maken körde sitt vanliga race om egentid och det slutade med att vi skrek åt varandra. Det brukar sluta med att vi skriker åt varandra så det var inget ovanligt. Men i fredags reagerade Skutt kanin - varje gång maken skrek åt mig stampade hon med foten. =) Jag som tyckte det var väldigt roligt fick spänna mig jättemycket för att inte börja skratta. Igår efter att maken varit iväg och fixat med båten ett par timmar så hade han laddat sina batterier och allt var lungt igen. Han tog då upp att Skutt hade stampat med foten och medgav att det var väldigt roligt.

2 kommentarer:

Linda sa...

Hejsan! hittar in här...
Jag funderar på Denna där sidan som du nämner..
Vi som behöver hjälp! hur hittar man dit?
Precis blivit arbetlös & ungarna skriker efter "nya" sommarkläder & skor...
Hoppas att du kanske kan tipsa.. länkar till dig med om det är okej?

Jane sa...

Vi släckte ner lite, men vågade inte ha levande ljus på bordet eftersom vi har två katter, som ofta går upp på vardagsrumsbordet!

KRAM!!