lördag 10 mars 2012

Tankens kraft, "handlat" och elmätning

Igår kväll när L och jag låg och skulle sova så fick jag en av mina oräkneliga hostattacker. Jag hostar då nästan tills jag kräks. L sa då till mig" Mamma du ska tänka dig att du är frisk, att du inte behöver hosta". Sen sa hon "Man kan allt man vill det är bara att tänka sig att man klarar det". =) Låter nästan som om hon läst The secret - Hemligheten. Jag hade både boken och filmen förut och lästa, tittade och tänkte. Men efter att ha tänkt hur mycket som helst och inget hände så tröttnade jag och sålde boken och gav bort filmen. The secret går ut på att man med tankens kraft kan tänka sig hur man vill ha sitt liv, hur mycket pengar man vill ha, man kan tänka sig frisk från sjukdomar och så vidare. Jag mår fortfarande inget bra. På måndag måste jag antingen jobba eller gå till doktorn. Som jag känner mig nu blir det det sistnämnda. =( Så maken fick sköta den vanliga månadshandlingen på Coop idag. Gick på runt 1000 kronor så målet med max 3000 mat verkar bli uppnått denna månad. Fast jag fyller snart och då ska vi bjuda på smörgåsbakelser som ingredienserna ska köpas till på Willyshandlingen. Jag blev uttagen av Smartson att prova Gevalia Millicano snabbkaffe. Så det tog maken ut idag, helt gratis. Sen hade jag fått ett paket från GFK panelen. Det är en konsumentpanel där man går in varje månad och redovisar vad man handlar. Inte mat. Jag som knappt handlar något är nästan aldrig inne där. Varje gång man registerar inköp får man poäng. Jag "handlade" för mina poäng häromdagen och det paketet tog maken ut när han handlade. Maken hade sönder våran spaghettislev för några veckor sedan och vi har klarat oss utan den. Men nu tog jag en ny för mina poäng. Jag tog också en liten matberedare att hacka lök och annat smått i. Helt gratis alltså för poäng. Vill ni bli medlemmar i GFK panelen kommentera med eran epostadress så värvar jag er gärna. =)I matberedarkartongen låg det plast och småkartonger som det brukar göra runt nya grejer. En av kartongerna tog L och använde som krona. På bilden är det maken som är kung i det P:ska landet. =)Innan mathandlingen var maken på en Facebookhandling. Jag hade "köpt" 3 tavlor att ha på L:s rum och ett par skor till mig för 75 kronor. L har bara småbarnstavlor på sitt rum och det börjar bli dags att byta ut dom. Dom var nya och inplastade. =)Hela eftermiddagen igår och hela förmiddagen igår har L lekt bil med sin skrivbordsstol. Vi har öppen planlösning i vårat hus så man kan åka runt runt. Vilket L gör. =) Elräkningen för februari kom i brevlådan igår. 3409 kronor. =( Maken blev inte så överförtjust och gick runt och muttrade. Sen började han prata om Uninel programmet som vi installerade på elmätaren för flera år sedan.
På den kan man via datorn se elförbrukningen i hela huset sekund för sekund. Tyvärr har Uninel upphört så jag tror inte den tjänsten fungerar längre. Mätaren sitter i alla fall kvar på elmätaren så maken ska forska i om vi har programmen kvar eller om man kan installera nya program. Ibland är maken mer miljömuppig och leva enklare människa än vad jag är. =) S är också miljömuppig och leva enklare freak. =) Idag beställde hon ekorondeller och en nätkasse från Alvehamn som jag ska få när jag fyller. =) Dom var inte intresserade av ett samarbete tyvärr men jag kommer ju att få mina grejer ändå. =) Maken och tjejerna är hos makens syster nu och rider och klappar på nya hästen. M är och spelar innebandymatch. Jag är hemma och sover och läser, läser och sover.

1 kommentar:

PJAK sa...

Kan tala om att det finns några motiv till av de tavlorna. På netto för jag har köpt dem till mina syskonbarn. Tror de kostade 20kr/st...... Om det skulle önskas fler så vet du var du hittar dem ;)

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...