måndag 5 mars 2012

kossaletter och hästsnack

Maken och jag har pratat pengar och det var inte igår. Det brukar alltid sluta med att vi skriker år varandra men igår pratade vi hela tiden och ingen av oss höjde rösten. Om det var för att maken var trött efter att ha suttit i en bil i över 15 timmar tillsammans med sin systers make för att hämta en ny häst nere i Skåne förtäljer inte historien. Hästen var en d-ponny och vit. Jättesöt. Vi fick se bilder. L var jättesur för att hon inte fick se den nya hästen först. Vad den hette kom inte maken ihåg förutom att det var en ölsort. Makens syster har nu tre hästar. En liten shettis som L brukar rida på ibland. En stor häst som S brukar rida på ibland. Och nu alltså den nya hästen (han var 17 år) som L kommer att rida på när hon vuxit ifrån shettisen. S gick på ridskola när hon var liten. L vill också gå på ridskola. Att gå på ridskola kostar ungefär 800 kronor/termin så det är inte troligt att L får gå på ridskola. Dessutom om L får börja på ridskola så är det jag som får ta hand om skjutsning och allt runtomkring. När S gick på ridskola var det föräldern och barnet som skulle rykta och göra iordning på hästarna innan och efter. Jag som är livrädd för hästar tyckte inte det var så kul. =( Maken som är allergisk mot hästar tog nästan alla lektioner då. Men nu när han jobbar som han gör har han inte tid med det längre. Därför är det bra att L och S får rida hos makens syster. Även om det känns som om det skulle behövas göras oftare än dagens kanske 2 gånger/halvår. Jag har bytt till mig ridsaker till L för att hon ska känna sig som en riktigt ridtjej. och för att makens syster inte har hjälm och annat till L. Till S har hon, S lånar makens systers egna grejer. L har hjälm och stövlar som jag bytt till mig. Igår bytte jag till mig en säkerhetsväst. Hon ville ha och fick 12 ägg och en förpackning pasta. Det kostade 50 kronor. Jag handlade på byns lilla butik. Måste gynna honom också annars blir vi väl utan affär igen. En ny säkerhetsväst kostar 850 kronor så jag "sparade" 800 kronor på det. Sen om den skyddar L så är det en ännu större besparing. S sa till L att hon hade ridvantar, ridbyxor och ridspö också så nu vill L ha det med. Det finns ett stort hästvaruhus på andra sidan stora staden bredvid det stora köpcentret. Där säljer dom ridspön för 39 kronor och ridvantar för 19 kronor så jag tror den butiken ska få ett besök en vacker dag. S letar efter ridbyxor till L på Tradera. L gick runt med sin väst, sin hjälm och sina stövlar hela dagen igår. =)


Igår till kvällsmat blev det fläskkotletter och pommes. L undrar alltid från vilket djur allt kött kommer ifrån. Så också igår. Jag sa att det var kotletter och att dom kommer från grisen. Då sa L " varför heter det då ko-tletter och inte grisletter?, ko-tletter hör man ju kommer från kossan". =)

Idag på posten kom det två paket från Tampons for free. Ett med den vanliga tampongasken och ett med mitt vip paket. Vip paketet innehöll förutom tampongerna produkter från Sebamed. Produkter med phvärde på 5,5. Jag provade handkrämen på en gång. Min handkräm är slut och mina händer blir torra och eksemiga av kallt väder. Handkrämen gick in på en gång i huden, den luktade gott och händerna känns mjuka och sköna. =) Helt klart en handkräm som jag kommer att fortsätta att köpa. =) Gå med i tampons for free ni också och få ett paket med tamponger hemskickade gratis varje månad. L fick också ett paket. Hon som har stickat och skickat raggsockor och lovikavantar till L hade stickat en muffins och en cupcake som L fick idag. =)



Till kvällsmat i lördags blev det hemgjord pizza gjord av S på bakstenen. Bakstenen är en trädgårdssten köpt på Bauhaus för 85 kronor. S är helt suverän på att baka pizza. Hon har kommit på att hon vill bli lärare i engelska och matte. Men hon skulle kunna bli pizzabagare vilken dag som helst. ♥

2 kommentarer:

Hans Johansson sa...

Hej

Såg din blogg ... Och kan inte låta bli att skriva ...

Vi gjort det betydligt enklare att, som konsument, hålla koll på pengarna.

I nya Överblick, www.overblick.se, kan man, helt automatiskt hämta kopior på sin kontoutdrag från sina banker och skapa en samlad bild av sin ekonomi. Uppgifterna presenteras som lättillgängliga grafer indelat i kategorier. Och det tar bara några sekunder. Uppgifter om inkomster, betalningar, kortköp och saldon kan hämtas från Handelsbanken, Nordea, SEB, Swedbank m.fl. (och listan utökas löpande).

Att uppdatera uppgifterna för att se vad man lägger pengarna på, hur mycket man har tillgängligt på olika kontona har blivit betydligt enklare.

I tidigare enkäter säger flitiga användare att de både ”-Förstår ekonomin bättre (tack vare Överblick)” och ”-Får mer pengar över”. Och det är ju logiskt; Engagemang i sin egen ekonomis utveckling lönar sig, här bistår vi med Överblick.

Vi har ett affiliatorkoncept om det kan vara av intresse.

med vänlig hälsning

Carro sa...

En liten varning bara när det kommer till beg ridhjälm. En ridhjälm som har blivit utsatt för en smäll ska kasseras. Efter en smäll så skyddar den inte längre. Den kan se fin ut när man tittar på den men det skyddande materialet inuti kan vara trasigt. Säkerhetsväst däremot är det ingen fara att köpa beg.

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...