måndag 19 mars 2012

Påskäggsfunderingar

Jag börjar så smått vakna ut ur min dvala. Hostar fortfarande lungorna ur kroppen, är tung i bröstet och börjar flåsa om jag är uppe ur sängen för länge eller gör något ansträngande. Till exempel klär på mig. =( Men jag är inte lika förlamnade trött idag och har bara sovit middag en gång. Vilat har jag gjort några gånger däremellan men inte lika många som igår. Jag tror i alla fall inte att det var lunginflammation jag hade. Har ätit mer än halva dosen pc och mår knappt bättre. Kom på idag att det snart är påsk och dags för påskägg. Mina barn gillar inte godis så mycket så jag brukar ge dom en sak eller upplevelse istället. Tidningsprenumeration till M och S och biobesök till L. Men det var precis det dom fick i alla hjärtans dags present och det känns inget kul att upprepa det så kort tid efter. L:s biobesök har vi inte ens hunnit med. Så nu måste jag komma på något som är miljövänligt, nästan gratis, inte är en sak (vi har så mycket grejer ändå) med hög wowfaktor. M fyller dessutom snart 20 år så då måste jag komma på något till honom också med helst samma kriterier.



Maken ska få öl till sin draught master (jag gav den till maken i julklapp, byte på Facebook). Pappa har också kommit på att han vill ha en. Jag såg en som sålde en på Facebook för 400 kronor. Nya kostar över 1600 kronor. Tror du pappa fortfarande vill ha en i jul mamma? Så köper jag den om den finns kvar och ger honom i julklapp. Ölen får ni stå för själva. L ska få ridspö (49 kronor på Hööks)och ridvantar (19 kronor på Hööks). Den lilla snuttan är på sin första ponnytravslektion nu. Jag hoppas verkligen att det går bra och att hon gillar det. =) Maken är där med henne. =)M ska få ett akvarium. Jag sökte efter ett och ska få ett gratis. Jag ska hämta det så fort jag orkar eller så får jag flörta med maken så får han hämta det. I akvariet ska det vara??? Hemligt!!! S ville ha en mass grejer på Tradera så jag tvingade henne att lägga allt på minneslistan sen får vi se vad jag lyckas bjuda hem. =) Om kriterierna blev uppfyllda vet jag inte. Det blev ju fler saker, men några av dom är ju begagnade så det är ju miljövänligt. Några är ju billiga och några helt gratis. Vi har två gamla kartonger som står högts upp i ett köksskåp. Den enda kartongen innehåller tabletter och den andra innehåller salvor, min smärtpenna, blodtrycksmanchetten, tändstickor och nässprutan. Vi började ställa sakerna där när barnen var små för att dom inte skulle nå dom och dom står fortfarande kvar. Idag har jag rensat bort gamla tabletter och salver. Nästa gång jag ska till apoteket ska jag ta med dom. L och jag har spelat en omgång Sopberget. Jag blir inspirerad att spela mer spel och se mindre på tv när jag läser Nedkopplad. =) L vann. Men den största vinsten är att hon lär sig sopsortera på kuppen. =)
På posten kom det två böcker Att vara jag i en volvo och Ängel. Böckerna är skrivna av ungdomar som suttit på någon av SIS behandlingshem. Jag som vurmar extra för barn/ungdomar som far illa vill gärna läsa dom. Finns att beställa gratis här.
Det kom även 11 flaskor deoderant från Nivea som jag ska buzza. Jag tänkte ge bort några via Vi som behöver hjälp sidan. Där jag föresten gett bort två biobiljetterna som jag tjänat ihop via mina reklampauser. Mina fröer som jag beställt kom äntligen också. Så fort jag orkar ska jag börja förså. Två sorters sallad, två sorters chili, paprika, gurka, pepparmynta, physialis, minivattenmelon och krasse. När jag hämtade posten såg jag att snödropparna blommar. =)

1 kommentar:

Jane sa...

Vad kul det är med Gratisgrejor! Jag har en djupfryst pizza som jag ska hämta ut från Smartson.

Krya på dig nu!

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...