Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 26 mars 2012

Bilfluff och såpbubblor

Evelina ville ha recept på en tårtfyllning gjord av godis. Den enda som jag har gjort är bilfluff. Jag brukar fylla ett lager med bilfluff och ett lager med vaniljkräm eller grädde och sylt blandat.
3 dl grädde
180 g bilar
Smält samman grädden och bilarna i en kastrull. Se till att det inte börjar koka, rör om ofta. Låt svalna i en skål som du kan vispa i. Smeten måste vara kall när den ska vispas så låt den gärna stå över natten. När det är helt kall vispa till en kräm med elvisp och bred ut på tårtan. Det går att använda andra godisar också till exempel polly eller gelehallon eller det godiset som man gillar. =) Mycket gott. När jag gjorde bilfluff första gången hade vi gissningstävling om vad det var. Efter många många gissningar på allt från ananas till bananer så gissade svärfar rätt.


Jag är fortfarande trött, idag har jag faktiskt sovit middag två gånger. =) Jag vet inte om det är gårdagen som tar ut sin rätt. Hostar gör jag ju mest hela tiden. Utom på natten då jag tar en slurk Cocillana Etyfin. Som innehåller lite Morfin så snart är jag väl beroende. =) Flåsar gör jag så fort jag gör något, det räcker att jag klär på mig, sen är jag helt slut efteråt. Idag ringde jag vårdcentralen igen. Jag fick en tid imorgon klockan 10.00 hos samma läkare som jag var hos den 12 och den 16. Jag var bara sjukskriven till och med i söndags men är nu långledig till torsdag så det är ingen ko på isen med sjukskrivningen. Men det är så jobbigt att känna det tunga i bröstet, att hosta nästan hela tiden, att känna rossel i bröstet när jag ligger ner och att känna att jag inte kan andas riktigt ut eller in. Maken säger dessutom att jag inte får jobba på torsdag. Han ska följa med till läkaren imorgon säger han. =)Jag har i alla fall tittat igenom L:s kläder i storlek 134/140 det är dom hon använder nu. Hon har väldigt mycket kläder. Det går knappt att stänga hennes byrålådor. =) Några tröjor har jag plockat bort och ett par byxor som hon inte fick på sig imorse. Dom måste vara gjorda för någon som är pennsmal. För L är smal och dom var för trånga för henne. Ändå var det storlek 140. Sen har jag skickat iväg en burk såpbubblor till en liten tjej som behövde uppmuntran på hjälp sidan. L har flera små burkar med såpbubblor och sen en stor. Jag brukar blanda nya bubblor om dom gamla tar slut och vi inte har någon ny burk på lut. Nu var det ett tag sen men jag kommer ihåg recepten:
Såpbubblor recept 1
1 dl diskmedel (Yes)
1 ½ - 2 dl vatten
½ tsk florsocker eller strösocker
Vispa ihop försiktigt så att lösningen inte löddrar.

Såpbubblor recept 2
(sega och vackra såpbubblor)
½ dl diskmedel (Yes)
¼ - ½ dl glycerol (köps på apotek)
2 – 5 dl vatten
(1 tsk florsocker eller strösocker)
Vispa ihop försiktigt så att lösningen inte löddrar. Så här får du jättefina bubblor som är stora, hållbara och vackra. Med mindre vatten får du segare bubblor.
TIPS: Du kan göra egna såpbubble ringar av ståltråd.
Jag har även skrivit räkningar. Om det går jämt upp eller inte vet jag inte eftersom jag inte vet hur mycket lön jag får. Pengarna från försäkringskassa lär väl dröja. Jag fick anmälningspapprena idag. Jag skickade in intygen i fredags. Mitt och makens jobb skickar inte ut lönespecar längre. Det är bra eftersom det är stora stadens största arbetsplats så sparar det en massa papper. Det är inte bra eftersom man inte vet hur mycket man får förens pengarna sitter på kontot.

3 kommentarer:

Jane sa...

Vad du har gjort mycket då! Jag har bara varit hos läkaren!!

KRAM!!

Evelina sa...

Åh tack! Nu ska jag skriva av det på riktigt!

PJAK sa...

Det var riktigt bra recept. Har ju två små syskonbarn som älskar såpbubblor :)

Ditt jobb har inte som mitt då? En webbportal där man kan gå in och se lönespecen? Sedan behöver manju inte skriva ut den. Jag spara på en minnessticka till deklarationen är gjord :)