Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 4 februari 2012

Skaldjursfrossa och mer huvudbry

M jobbade idag. Oftast när han jobbar på lördagar brukar han få med sig fisk och skaldjur hem som inte blir sålt och som inte går att spara till måndag. Fiskdisken är stängd på söndagar.Idag fick han med rökt böckling, två nät med blåmusslor och havskräftor. Böcklingen åkte i frysen. Havskräftorna åt vi några och gav några till mamma och pappa. Musslorna grillade jag i ugnen. Det blev jättegott. =) Mamsen fick några musslor. Pappsen gillar inte musslor.
1 nät blåmusslor
smörolivolja
vitlök
riven parmesanost (hade jag ingen jag tog vanlig riven ost)
hackad färsk basilika (hade jag ingen jag tog torkad)
Koka musslorna i 5 minuter. Kasta de musslorna som ej öppnat sig. Ta bort den tomma skalhalvan.

Mixa alla ingredienserna till smöret. Lägg lite smör i varje mussla. Grilla på grillen om det är sommar annars grilla dom i ugnen som jag gjorde. 275 grader tills fin färg. S har bakat muffins som ska bli till cupcakes på alla hjärtans dag. =) Det blev massor massor med muffins så jag tror att det blir cupcakes andra dagar också. =)Maken har färgat S hår. =) Till lunch blev det nybakade scones och sommarsoppa. Lördag lunch = soppdagar i familjen P. Jag läste någonstans att det finns så mycket olika soppor att man kan äta en soppa/vecka hela livet utan att behöva äta samma soppa igen. Hur gammal man blir då vet jag inte. För att dryga ut soppan brukar jag försöka baka något till. Ibland blir det frallor eller långpannebröd. Ibland blir det frukostvåfflor eller scones. När jag inte orkar/hinner baka blir det rostat bröd. Lampan som jag gjort av en spetsduk och takepklister är nu uppsatt och klar. Maken fick fixa det elektriska och uppsättningen.


Jag har mer huvudbry. Jag har fått ett erbjudande om att byta bloggportal till en som inriktar sig på föräldrar och barn. Jag kommer att få hjälp med uppbyggnaden av bloggen och den kan bli hur stor eller liten som jag vill att den ska bli. Jag kommer eventuellt också att kunna tjäna mer pengar på min blogg då. Sen har min blogg tydligen potencial att bli toppblogg. Jag gillar den här bloggen men om jag får en chans att tjäna mer pengar på att blogga ger det en chans att jag kan sluta jobba och vara hemma igen. Beroende på hur mycket jag tjänar och hur stor bloggen blir.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Klart du ska hänga på en sådan chans!

Kram Sandra

Bli rik i ditt liv!/Ann sa...

Heja dig, vad roligt om du får chansen att bli en toppbloggare trots att bloggen inte är en modeblogg ;-) I say go for it!

Esbe sa...

Ja, det finns ju verkligen otaliga varianter på soppor! Det kanske inte spelar någon roll hur gammal man blir...

Charlotte sa...

Läser din blogg ofta, du inspirerar mig jättemycket,tack