fredag 10 februari 2012

Gjort ved, ballongdjur och yoga

Maken och jag fick 2 kubik med ved i julklapp av mamma och pappa. Nu när det har varit kallt orkar inte elpannan med så det brukar vara runt 16 grader inne när jag vaknar. Jag eldar hela dagarna så värmen stiger till runt 19 - 20 grader. Det gör att veden går åt. Över hälften är redan slut. Maken tyckte att vi hade massor med ved så när jag föreslog att han skulle önska sig ved när han fyller i februari sa han nej. Han har nu märkt att veden inte kommer att räcka fram till nästa vinter och vill nu ha ved när han fyller. Mamma och pappa har redan köpt hans present (tror jag i alla fall) en whiskeyflaska. Så det blir jag som får önska mig ved när jag fyller. För att fylla ut veden lite har jag, S och L gjort egen ved idag. Tyvärr tog tidningarna slut efter bara 4 vedträn. Vi har köpt en brikettpress som man gör vedliknande ved med av tidningspapper. Jag ska göra mer ved när vi får fler tidningar. Tänk vad lite pappersåtervinning det kommer bli då. =)
Johanna kommenterade om att om man inte har dagis får man ingen a-kassa. Tjejen i familjen som jag skrev om har ingen a-kassa. Hon har inte jobbat. Man måste jobba ett visst antal dagar för att få a-kassa. Efter min mammaledighet med L kunde jag inte gå tillbaka till mitt nattjobb. Jag skulle då skriva in min på arbetsförmedlingen och få a-kassa. Jag kunde skriva in mig som arbetssökande men jag kunde inte få a-kassa. Jag hade varit mammaledig för länge. Fast jag hade betalat a-kassa under hela min mammaledighet + ända sen jag började jobba 15 år tidigare. Jag var tvungen att jobba 100% i minst 1 år först. Jag gick då ur a-kassan. Eftersom jag efter det blev hemmamamma på heltid och nu bara jobbar 47 % så får jag fortfarande ingen a-kassa om jag skulle bli arbetslös så varför ska jag betala något som jag inte kan utnyttja?På posten kom det ett paket för att jag är vipbloggare hos Tamponsforfree. Tamponger med reklam för Retardex. Munskölj, tandkräm och munspray från Retardex. Tampons for free är superbra. När man är medlem där får man 8 tamponger hemskickade helt gratis varje månad. På tampongasken står det reklam, det är dom som gör reklamen som betalar för tampongerna. Det enda man behöver göra för att få nästa paket är att svara på några frågor om vad man tycker om asken och reklamen. =) S och L har gjort ballongdjur halva dagen. S har gjort rosa panternett hjärtaoch en blomma. =)L har gjort hundar helt själv. Jag är livrädd att ballongerna ska sprängas så jag vågar inte göra alls. Jag har laddat ner två gratis yoga filmer (se info längre ner). När jag gick in på sidan och skrev in min epostadress fick jag en länk som jag gick in på efter det kom ett nytt email med en sida där dom ungefär 1 timme långa yogafilmerna låg. Jag sparade dom på skrivbordet och ska göra en hemlig sak med dom. Kanske jag till och med tar upp min yoga igen. =) Dom lägger upp nya filmer varje dag så om man inte vill skriva in sin epost kan man yoga ändå.
Yoga Online Visit The Yoga Online yoga website for lots of great yoga information

1 kommentar:

johanna sa...

Hon kanske får alfakassa eller socialbidrag? Båda kräver att man har barn på dagis.

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...