Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

söndag 12 februari 2012

Äntligen och gillar inte nytt

Jag gillar inte förändringar. =( Det är nog en del i varför jag mest vill vara hemma. När något ändras på jobbet gillar jag det inte. När något ändras hemma gillar jag det inte heller. Eller det beror på vad det är. Den nya hörnskinnsoffan som jag böt till mig mot två trisslotter gillar jag jättemycket. Problemet med den är att alla helst vill sitta i hörnet. Maken och jag fick en ny digitalkamera av S i julklapp. Jag gillar den inte. Om jag börjar använda den gillar jag den säkert. Våran gamla kamera äter batterier. Man hinner inte mer än ladda dom så är dom slut igen. Det var därför S tyckte vi behövde en ny kamera. Vi har 4 fasta datorer och 2 bärbara. Om vi inte räknar med makens jobbdator. L:s dator är pappas gamla från 1800 fryser kallt. Hon kan bara spela gamla spel med den. Min dator är från 2000. Jag hyrde den genom mitt jobb på sjukhuset. Den är väldigt slö och fungerar bara när den vill. Vi böt till oss en ny dator till mig mot en box med vin. Den har stått bredvid min andra dator i flera månader. L och hennes kompis har tyckt att det har varit bra för dom kan dom spela dator samtidigt på varsin dator. Igår fick maken för sig att han skulle flytta över alla program och allting från min gamla dator till min nya dator. Min gamla dator ska L få och L:s dator ska vi ge bort. Maken tyckte också att mitt gamla epostprogram var alldeles för gammalt så han böt ut det mot ett nytt. Det nya programmet laddade ner alla epostmeddelanden som jag fått. Fast jag hade rensat bort dom. Över 4000 olästa epostmeddelanden hade jag igår kväll när han äntligen var klar. Ny dator och nytt epostprogram och 4000 epostmeddelanden att gå igenom. =( Jag blev sur och maken blev sur. Jag har inte direkt blivit vän med varken datorn eller epostprogrammet. Alla meddelanden raderade jag. Vissa hade jag sparat för jag ville ha kvar men dom rök nu också. Hoppas det inte var något överviktigt. Så hela dagen igår fick jag klara mig utan dator. Men det gick det med. =)
Till kvällsmat blev det något som jag längtat efter hur länge som helst. Rotmos och fläsklägg. =) M gillar inte rotmos så han gnällde lite. L och jag pyntade till alla hjärtans dag igår. Vi har en massa hjärtan som vi har gjort av ståltråd och pärlor och av papper. Vi sparar dom och använder samma hjärtan varje år. Vi brukar också måla på fönstrena med en fönsterfärg som vi har. Jag målade en hjärtfamilj på köksfönstret.L målade en hjärtklass på sitt fönster. Matteläxan den här veckan är gånger och delat med. L förstår inte delat med. Gånger förstår hon bara ibland. Maken och jag försöker och försöker förklara men det går inte. Maken gjorde ett mattepapper med plus på ena sidan och gånger på den andra sidan av pappret. Nu ser hon att 3 + 3 = 6 och att 2 x 3 också = 6.

1 kommentar:

Marika på Odlingspyssel sa...

Många barn tycker att division är jättesvårt. Arbeta hela tiden med saker när ni visar. Kopplingen mellan addition, division och multiplikation kan din dotter komma på senare.

Fråga om dottern och en kompis ska dela på 6 kolor, hur många får de var.


Men fråga också:

Fråga hur många gånger dottern måste hämta kulor om hon bara kan ta 2 åt gången och hon ska ha 6 stycken.