Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

onsdag 18 januari 2012

Zombiesar och tuttlängtan

S har ärvt mina lår. Så kallade ridbyxlår. =( Hur smal jag än har varit har låren varit stora och gått emot varandra när jag går i kjol. =( Det gör att byxor slits otroligt mycket i grenen.
Jag har kommit på ett sätt att laga jeans i grenen. Först sätter jag en lapp inuti byxan över hålet. Jag försöker ta den i samma nyans som jeansfärgen.
Sen vänder jag på byxan och sicksackar flera gånger över lappen. Eftersom det är inne i grenen syns det inte. Jag kom på att jag har ju redan köpt en present till maken så dörren försvann. Om inte mamma och pappa vill ge den själva förstås. Fast det tror jag inte.

Två av bytena är gjorda idag och det tredje kommer sent ikväll. Madrassen är bortbytt.Mot en förpackning hushållsrullar. Hennes son var 11 år och var sängvätare. Stackars kille. Hon slängde madrasserna istället för att göra rent dom. När jag sa att jag gjort rent madrassen undrade hon hur. Jag använder en ångtvätt som jag fick av maken i födelsedagspresent för flera år sedan. Då var jag inte så imponerad men det är jag nu. =) Den är superbra och helt klart ett bra köp. Den gör rent madrasser, soffor, gojs som sitter fast stenhårt inne i sopskåpet, tjocka gardiner, mattor, fönster..........
Sen böt jag bort L:s gamla Barbieklocka.Mot ett paket med nya smycken. Jag tänkte lägga dom i presentskåpet till L:s kommande kalas. Bytet som kommer sent ikväll är hon som ska hämta kläderna till Hope i Riga. Dom kunde komma så pass sent att man skulle ställa ut sakerna på trappen. L har lekt med en kompis idag. Hon är väldigt bortskämd och får göra allt hon vill och får allt hon pekar på. Hennes föräldrar brukar använda oss som barnvakt fast vi inte vet om det. Dom åker och handlar och allt möjligt så dottern får inte komma hem förens en viss tid. Hur som. L och hon spelade data spel. Jag har fortfarande min gamla dator som är från 2000. Den nya datorn som jag böt till mig står bredvid och väntar bara på att maken ska föra över alla program. Därför spelar dom på varsin dator. Hos oss är det speltid som gäller. Först lek, sen sista timmen kan dom få spela dator. L är inne på en gratissida med spel som heter Spelo. L:s kompis hade en annan sida som hon går ut på hemma. Den sidan var man tvungen att ladda ner och registerar sig på märkte jag senare. Det hade hon gjort på min nya dator. =( Jag kollade vad dom gjorde och vad dom spelade. Häromdagen sa L:s kompis att hon fick spela ett zombiespel för sina föräldrar som var från 18 år och det var en massa blod och dödande. L ville också spela det men jag sa att det får du inte. L:s kompis visade mig det spelet som var ett av alla spel på hennes spelsida. Då sa jag till henne att det får du inte spela här. När jag och maken gick in på historiken efter att hon gått hem hade hon spelat det ändå. =( Maken sa då att när han var nere och kollade vad dom spelade hade hon haft två flikar uppe och lagt ner den ena när han kom men han hann med att se att det var zombiesidan. Vi har nu lagt en spärr på den sidan. =) Jag tvättar S bygelbhar i tvättstället för att inte byglarna ska gå sönder och ha sönder tvättmaskinen. Sen torkar jag dom på elementet i hallen. L hittade bharna idag och fick för sig att hon ville ha tuttar. Så hon satte på sig en under tröjan och gick och sjöng tuttisar titta jag har tuttisar. =)

3 kommentarer:

Lotta sa...

Vilken bra maskin att rengöra med. Blir ju mycket billigare att rengöra med den än att köpa nytt.

Hoppas din man för dörren av dina föräldrar i present.

Anonym sa...

Åh vilken bra ångmaskin!
L kommer nog få tuttar och bli less var det lider;)

zwampe sa...

åh ångmaskinen verkar bra=)