torsdag 26 januari 2012

Utlottning - Boken Skräp




Jag lånade boken Skräp av Mattias Hagberg på biblioteket efter att ha läst om den i en referenslista i någon annan av mina otaliga böcker om simple living. Jag tyckte det var bra och ville ha den som en ögonöppnare om det någon dag skulle komma en dag när jag inte orkar sopsortera längre. Den dagen kommer aldrig att ske men i alla fall. Jag fick boken i present av min snälla mamma. Häromdagen läste jag den igen och jag tyckte den var Skräp. =( Så nu tänker jag ge någon annan chansen att äga och läsa den. Mattias Hagberg bor med fru och två barn i en trerummare i ett vanligt bostadsområde i Göteborg. Under ett års tid följer Mattias familjens sopor från Göteborg, till Småland och Norrland och slutligen till Ghanas huvudstad Accra. Det som är bra med boken är vad som händer med mobiltelefonen i Ghana. Eller vad som händer med andra sopor. Alla intervjuer med insatta. Det som jag inte gillar och hakar upp mig på är att trots att Mattias samlar alla sin familjs sopor för att se hur mycket det blir och blir chockad över mängden. Och intervjuar alla som visar vad fel det är att slänga och konsumera. Fortsätter att konsumera och slänga bara för att. Dom böt en fullt fungerande spis för den gamla passade inte in i köket. Dom köper platt-tv, nya mobiltelefoner, ny dator, en videokamera och en ipod. Dom gamla sakerna fungerade så dom stuvades undan på vinden. Tills författaren fick för sig att titta vad som fanns i dom och plockade isär dom. I slutet av boken slänger han sina anteckningar efter sopprojektet i soporna. Inte i pappersåtervinningen.


Vill du han chans att vinna boken? Skriv en kommentar och ett inlägg i din egen blogg om du har en. Sen om du lägger till mig på din länklista eller som följare av min blogg så blir jag extraglad. =) Jag drar en vinnare den 5 januari. Är ingen intresserad av boken lägger jag ut den på Bookmoch.

1 kommentar:

Sara sa...

Jag skulle vilja ha en chans att vinna den. :-)

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...