måndag 23 januari 2012

Skänkt, bytt, vindkraft och ringar

L fyller snart år ( i mars men jag som vill ha presenter/julklappar klara flera månader innan känner mig lite stressad). Jag har köpt 3 saker. Sen ville L ha en hamster, det var det enda hon önskade sig för några veckor sedan. En hamster kan jag inte köpa flera månader innan så jag kände mig klar med hennes presenter. Men som så ofta förut så skiftade önskningarna och L vill inte längre ha en hamster. Jag som känner mig rätt klar med djur, vi har i nuläget 1 kanin, 1 hamster, 1 grönt akvarium med utdöende fiskar och 4 sköldpaddor tänkte då inte köpa hamster utan något annat. Det gjorde att jag är en present kort. Eller egentligen två eftersom jag alltid ger 5 julklappar/presenter till varje barn så förväntar dom sig 5 stycken. Spelar ingen roll om det är 5 kolor bara det är 5 stycken. Jag tänkte minska antalet till 4 men fick djupa protester från barnen P. Det enda L önskade sig i julklapp och det enda hon önskar sig nu är ett fickspel av typen gameboy som kostar ungefär 2000 kronor. Det får hon inte, inte av dig heller mamma tack. M har ett gameboy sen han var liten och L och han delar nu spel. Jag ville då komplettera med lite tjejigare spel till L och kollade in Tradera. M och hon gillar Pokemon. Dom ligger och tittar på ett videoband med en massa Pokemon avsnitt nu som vi spelade in från tv:n när M och S var små. =) M som nu kom på att han hade en gameboy spelar hela tiden när L inte spelar så det bästa vore varsitt spel. Jag hittade ett på Tradera med bara en massa Pokemonspel som bara var uppe i 50 kronor igår. Idag är det upp i 310 kronor och det går ut om 13 dagar. Jag lånade bilden av dig säljare. Du får kommentera om du inte vill ha reklamen så tar jag bort den. Jag hatar nybörjare på Tradera som bjuder och bjuder bara för att ha högsta budet fast det är flera dagar kvar på auktionen. =( Alltså blir det inga Pokemonspel till M och L. =( Jag håller på och rensar och rensar. Jag har lagt ut saker till försäljning på Facebook och har sålt lite saker. Pengarna som jag får för försäljningarna ska gå till vindkraftandelar. Hur mycket jag sparat och hur mycket som saknas syns i rulllisten till höger. På onsdag ska jag träffa en som köpt saker för 400 kronor. =) Jag ger bort saker också. Det är också kul fast på ett annat vis. Det blev två betongblock över när vi gjorde soldäck till sköldisarna. Dom har stått i ett hörn i lek/gäst/tvrummet. Sen hittade jag 4 väldigt dammiga plastkorgar. Det är nu bortskänkt.



Sen fortsätter jag såklart med mina byten också. Jag har bytt bort en hylla som jag böt till mig ihop med en hög andra saker men ångrade hyllan. En Nallematta och 3 par panelgardiner. När vi böt fönster ser panelgardiner ut som små smala tarmar på sidan av fönstret. Jag fick en månlampa (den var mycket större än vad jag trodde) en påse chips och en cola. Vi ska inte äta sånt jag vet men första steget är att inte köpa det. =) Sen böt jag bort en studsmatta som inget hoppar på men alla slår i benen på när man går förbi den. Den går inte in i förråden. Mot en chokladkaka till mig och en flaska vin till maken. Vinet var visst alkoholfritt och det var nog inte vad maken ville ha. Jag köpte spetsar billigt på Tradera som jag skulle ha till ett projekt. Jag har gjort servettringar av dom. Samma princip som spetsduken som jag gjorde skål av fast nu använde jag tapetklister. Sockerlösning + duk = flugälskande skål. =(

Alla tygservetterna vi har.

Sist jag var på utlänningsaffären köpte jag en massa konservburkar. Jag använder innehållet och gör sen kruka av burken. =) Champinjonburken är öppnad. En omgång i renskavspannan som vi åt i söndags och 9 påsar till frysen innehöll den. Nu väntar den och en tom majsburk på att maken ska såga till dom. M köpte varsin semla till mig och honom som vi åt till fikat. L gillar inte semlor maken och S var inte hemma. Dom kostade 22 kronor styck. =( Nästa vecka ska jag nog baka semlor tror jag. För om hela familjen P ska äta köpta semlor kostar det över 100 kronor. Räkningarna är skrivna och budgeten för januari med. Den sammanlagda månadskostanden på ett år har vi lyckats minska med 1400 kronor på bara ett par veckor. =) Det kanske blir mig hemma igen innan året är slut. =)

5 kommentarer:

Jane Melander sa...

Du har kommit lindrigt undan ska jag säga dig! När vår dotter bodde hemma, hade vi ett tag 8 olika sorters djur! Jag vet inte hur många kaniner och marsvin, katter och hundar, hamstrar och undulater m m som vi har haft!!

KRAM!!

Sara sa...

Hej, har du varit in på den här sidan: http://www.gamegirl.se/produkter/gameboy-pocket/spelpaket.php där säljer dem gameboys, annars sök runt på google och blocket. Hoppas du hittar något. :)

Här är några exempel på blocket:
http://www.blocket.se/uppsala/Gameboy_advance_SP___color___spel_38218606.htm?ca=6&w=3

http://www.blocket.se/stockholm/Gameboy_color_med_8st_spel_37855166.htm?ca=6&w=3

http://www.blocket.se/orebro/BILLIGA_TVSPEL_Nintendo_Xbox_Playstation_m_m_37477733.htm?ca=6&w=3

http://www.blocket.se/ostergotland/Samling_TV_spel_37536025.htm?ca=6&w=3

PJAK sa...

Hmm lite synd att du bor så långt bort. Annars hade du kunnat hjälpt mig med att tömma vårt förråd på 60kvm. Lätt värt halva summan eller mer!

Mireille sa...

Jag tycker du ska sätta ut en sökes annons på din bytessida efter pokemonspel till GameBoy.Det måste ju finnas dom som har tycker jag.
Byt inte till dig dubletter bara :)
Lycka till!

Esbe sa...

Hej!
Du har fått en award från mig!
/esbe

Veckans sparade pengar

 1 Gjorde eget florsocker. Köpt florsocker kostar 29.80/kilo. Strösocker kostar 15.95/kilo. Florsocker är fint mixat strösocker. Så med kost...