Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

måndag 2 januari 2012

Sammanfattning 2011

Först svar på två kommentarer. Det var med en receptbok till crockpoten och det är den jag använder. Än sålänge är det bara ett av kycklingrecepten vi har gjort. Webhotellet som skötte min receptblogg la ner och alla blogginlägg försvann. =( Som tur var visste jag om det innan så jag har alla recept sparat på datorn. Till råga på allt så gör dom reklam för en bingosida. Dom la ner bloggarna och startade bingo istället. =( Vilket gör att alla mina receptlänkar länkar till deras jä**a bingosida. =( Jag har varken tid eller lust att länka om alla mina recept så det är tyvärr något som kommer att vara kvar. Mina recept har jag som sagt var sparat på datorn så om det är något recept som någon vill ha kommentera så skriver jag upp det här i bloggen. Jag har inte bestämt vad jag ska göra med recepten än. Om jag ska göra en ny receptblogg eller om jag ska trycka upp en liten kokbok eller om jag inte ska göra något är det jag har att välja mellan.
När jag blickar tillbaka på 2011 känns det som om det inte hänt så mycket. Här kommer en sammanfattning:
* M var på praktik i Norge i 12 veckor och jag överlevde. =)
*Jag skaffade två smöraskar i porlsin/glas och gör nu det mesta av vårat Bregott själv av riktigt oftast ekologiskt smör.
*Jag blev kursledare för en kurs i Simple living på Medborgarskolan. Intresset var tvyärr inte så stort så ingen av kurserna blev fullföljd. Jag har mailat Medborgarskolan idag och sagt att jag gör ett uppehåll med kursen i vår. Varför är än så länge hemligt. Det känns otroligt bra att jag vågade ha kursen. =)
*Maken fick en snålspolande toalett av hela tjocka släkten till gäst/killtoan. Så nu är båda våra toaletter snålspolande.
*Jag köpte en duschvärmeväxlare för att minska varmvattenkostnaden vid duschning. Maken har fortfarande inte satt upp den.
*Vi blev självförsörjande på örtkryddor och örtte. =)
*Jag vann en crockpot i en tävling. Jag hade velat ha en länge men inte haft råd att köpa en så jag blev överlycklig.
*Jag blev bytardagsfrälst efter att ha gått på min första bytardag. L:s och mina kläder är till 95% köpte begagnat.
*Vi böt till energisnåla fönster i sovrummen.
*Maken gick med på att skaffa pelletspanna. Pelletspannesnubben hör aldrig av sig så när det blir har jag ingen aning om. Maken muttrar i alla fall något om att vi ska ringa någon annan pelletspannesnubbe för han har också tröttnat på att vänta.
*Jag gick en distanskurs i Reiki och får nu utöva Reiki om jag vill.
*Jag gjorde en rök av en gammal saftmaja och kan nu röka mat. Än så länge har jag bara rökt hemgjord korv i den.
*Vi utökade familjen med 4 familjemedlemar till. Skalman, Bosse, Linn och Jakob sköldpadda.
*M tog studenten och började jobba i en Ica affär.
*Jag köpte och började använda shampokakor.
*L slutade att gå på fritids.
*M och jag slapp äntligen våra mobilabonemang på Tre. Aldrig mera Tre.
*Vi gjorde en mustpress av en gammal saftmaja och pressade massor av äppelmust.
*Jag började sy egna tygbindor.
*Plommonträdet gav frukt för första gången. Trädet är 5 år gammalt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för svaret om recepten. Skulle gärna vilja ha recepten på läfsorna och källarfranskorna du gör. /Anna

Marika på Odlingspyssel sa...

Du skulle kanske kunna skriva en bok om hållbart levende? Alltså om hur du får pengarna att räcka till så mycket. Down shiftning helt enkelt...