Mitt jobb.

Åå du undrar om jag jobbar???... ooo JA, JAG ÄR MAMMA. Det gör mig till en, väckarklocka, , städerska, kock, diskerska, hushållerska, servitris, lärare, nanny, sjuksyster, livvakt, fotograf, rådgivare, en livslång student, en fest arrangör, en personlig assistent, en revisor, en BANKOMAT, en tröstare, jag har aldrig semester, betalt när jag e sjuk eller lediga dagar. Jag jobbar dag som natt. Jag har jour dygnet runt resten av mitt liv. ♥♥♥♥

lördag 28 januari 2012

Maken har handlat =)

Maken, L och S skötte den vanliga månadshandlingen på Ica idag. =) Våran Ica butik har en barnklubb som man kan gå med i. Jag anmälde L till klubben förra handlingen där. Dom har ett litet lekrum som man kan lämna barnen i, men jag har hellre med L inne i affären. Men varje gång man handlar med målsman får man en liten sak. Förra gången valde L en varm korv och idag en glassbägare. Man kan även välja på Pixiebok, såpbubblor och kanelbulle. Handlingen idag gick bara på 495 kronor. =) Då hade vi en rabattkupong på 50 kronor, och en rabattkupong på 5 % på ett köp. Jag hade även tre kuponger på helt gratis juice. =) Två stycken för att jag blev utvald hos Smartson att prova Rinkeby juice innan jul men fick aldrig någon kupong. I omdömmet skrev jag att jag aldrig fick någon kupong så dom skickade två nya. =) Äppeljuicen fick jag genom Facebook. 2898 kronor har maten i familjen P gått på i januari. =) Så länge det håller sig under 3000 kronor är jag nöjd. Övriga familjen P knorrade lite att vi aldrig köpte extra mat så i summan är det extramat som oliver, feta ost och nötter med men även en del annat gott.
I dom 495 kronorna är det även med lite färska kryddor. Jag ville ha lite kryddor som uppiggare på köksbänken. Så det stod på inköplistan. Nu var det inte direkt persilja, dill och gräslök jag hade tänkt mig utan mer oregano och basilika men grönt och fint blev det i alla fall. =)Dom gick även in på Plantagen som ligger nästan granne med Ica och köpte kaktusar till akvariet som vi köpte för 100 kronor. Det behövdes en extra lampkälla i bokhyllan efter att adventsljusstakarna försvann. Ett kaktusakvarium hade maken och jag när M och S var små och vi hade tröttnat på akvariefiskar. Det fattades en lucka upptill i akvariet så det lös även uppåt. Men maken satte dit en egen lucka som han gjorde av en isskrapa. =) Dom köpte även två hängkrukor. Jag fick skott av novemberkaktus av mamma. När vi böt sovrumsfönster blev fönstrena mycket större. Det gör att det ser väldigt tomt ut upptill i fönstrena. Nu hänger det blommor upptill i M och L:s rum. I vårat rum håller maken och jag fortfarande på med projekt spetsduk som jag hoppas blir klar snart.
Genom Esbe har jag hittat en ny bloggfavorit Dumpster Grrl. Hon plockar nästan all sin mat, sina kläder och sina saker ur sopcontainrar. När jag ser bilderna på all mat hon hittar i affärernas sopor blir jag helt fascinerad och förskräckt. Va mycket mat som slängs helt i onödan!! Kan dom inte ge bort den till till exempel Frälsningsarmen som kan ge den till hemlösa?? Jag som är mörkrädd skulle aldrig våga mig ut att leta igenom sopcontainrar. Även om det verkar som om det går att skaffa all mat och alla sina kläder och saker så. När jag berättade för M sa han att det var stöld och att man kan få fängelse för det. Men lite saker har jag faktiskt plockat ur grovsopor ibland. Det var när man skulle ställa ut grovsoporna utanför huset och sopbilen kom och plockade upp det. En gång släpade jag hem en sand/badbåt. Den sålde jag sen för 100 kronor. =) En barnkorgstol och en bricka. Brickan målade jag med billack som vi hade hemma och den har vi kvar än idag. =)

Inga kommentarer: