söndag 15 januari 2012

Glaskrasch och fryser

Jag gör eget Bregott och lägger det i två lådor. En porslinsslåda som jag fått av mamsen och en glaslåda som jag köpt. Jag försöker att dra ner på våra plastsaker därav matrialen. Idag på efter middagen tog S en macka och ställde in smörlådan lite fel. När jag öppnade kylskåpet ramlade glaslåsan ut och gick i miljoner bitar. Det var sånt där glas som blir splitter. =( Hela köket var fullt av glassplitter. =( Fram med dammsugaren. Det var det sista smöret dessutom som skulle räcka till Willyshandlingen på onsdag. Familjen P äter mackor till frukost, L äter fil och flingor. Mackor utan smör är inga mackor - det heter ju SMÖRgås. Så maken och S fick ta en extrahandling på Coop för att köpa Bregott. =( Så nu önskar jag mig en smörask när jag fyller igen mamma.
Jag har som jag skrev häromdagen varit sugen på fläsklägg och rotmos i flera dagar. För att förbereda för den kommande fläskläggen så har jag gjort rotmospåsar idag. Kålroten och moroten ska koka längre än potatisen så jag brukar göra påsar med färdigkokt kålrot och morot och lägga i frysen. Två påsar blev det. =) Jag kokade dom i tryckkokaren så dom var klara på 10 minuter. =) Till kvällsmat blev det dillkött som maken varit sugen på länge. Jag hade en högrev i frysen som jag köpt på extrapris någon gång. Köttet i dillkött ska koka 2 timmar men jag kokade det 1 timme i tryckkokaren. =) Jag brukar göra dillkött på karre det blir billigare, godare och inte lika segt men eftersom jag hade en högrev i frysen fick det bli den äkta varianten idag.
Det har snöat och varit minusgrader idag. L och en kompis till henne åkte pulka i flera timmar. =) Själv roade jag mig med att frosta av frysboxen och skriva ny fryslista. Frysen i köket är själv avfrostande och den stående frysen i källaren är nyköpt (jag böt till mig den mot en ost) så det var bara frysboxen som var full av is. Enligt fryslistan hade vi 5 ärtsoppa. Jag trodde inte vi hade någon så jag kokade en sats för några veckor sedan. Vilket vi alltså hade. Det stod att vi skulle ha 11 tacosåser men vi hade bara 6. Och så vidare och så vidare. Pastaburken var full märkte jag också så imorgon blir det makaronipudding till kvällsmat. =)

1 kommentar:

Lotta sa...

Tråkigt med smörasken. Duktig du är som gör eget smör.

En sån där tryckkokare hade mina föräldrar också när jag bodde hemma, minns att dom hade den till att bla koka potatis i. dom sa att det gick fortare. Själv minns jag att jag var lite rädd för den.

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...