onsdag 11 januari 2012

Fläskläggsbrist, samtal och röntgensyn

M skulle iväg till sitt jobb idag och prata med sin chef om han kunde få jobba fler %. Hans tjänst är bara på 50% men han får jobba extra hela tiden så han kommer upp i mycket mer. Jag som behövde lämna återvinning och djuravskräde tyckte det var ett bra tillfälle att få hjälp med det. Nu gick det inte så bra att locka M med återvinning och djuravskräde mot skjuts så jag la in en högre lockväxel.Den närproducerade inte massuppfödda köttbutiken. M är en gourmand och vet skillnaden på bra och dålig mat. Helst vill han äta lyxmat istället för vardagsmat varje dag. Så han följde gärna med.Jag har varit extremt sugen på fläsklägg med rotmos i flera veckor nu så det var därför jag ville åka dit. Tyvärr var fläskläggen slut. =( Så nu får jag fortsätta vara sugen. 2 kilo fläskfärs, 1 kilo prinskorv, 1,3 kilo blodpudding, en liten bit medwurst och några starka ölkorvar blev det. Jag brukar inte gilla korv men den här prinskorven är så god. Blodpudding gillar jag inte heller. Övriga familjen P älskar blodpudding. Jag är av den åsikten att om man slaktar ett djur så ska man ta tillvara allt/så mycket som det bara går så därför äter jag blodpudding fast jag inte gillar den. Bosse sköldpadda höll på och bråkade med reningspumpen. Locket och propellern ramlade av. Locket fiskade jag upp men propellerna hittade jag inte. =( Jag satte på mig ett par diskhandskar och grävde runt bland stenarna men ingen propeller. Tänk om någon av paddorna hade ätit upp den? I såna fall vilken av dom? Jag önskade jag hade haft röntgensyn för att åka till vetrinären med två sköldisar och inte veta om dom har svalt en propeller eller inte lät inte speciellt lockande. L bad att få låna handskarna och började gräva. Det tog 3 sekunder så hade hon hittat propellern. =) L blev jätteglad och dansade och skrek. =)

Chefen för bemaningsföretaget ringde på förmiddagen. Hon hade hur mycket jobb som helst och vill jättegärna att jag ska börja jobba där. Jag känner mig mer och mer lockad till det. Jag har ett kort i rockärmen till min chef så jag kan jobba för bemaningsföretaget på timmar fast jag inte får bara jag inte är på mitt eget område. Så chefen undrade om jag kunde jobba på fredag, vilket jag inte kan. Skulle ha jobbat själv då men är sjukskriven för ryggen veckan ut. Hon sa också att dom hade fått kvällarna för min gård som jag inte går men vill ha. Jag blev lovad dom efter nyår för dom var sålda till ett annat beamingsföretag hela förra året. Nu är dom alltså sålda igen - jag som blev lovad dom. =( Sen ringde facket. Dom har ändrat fackavgiften, alla ska få samma avgift om man inte tjänar mindre än 17.000 kronor och söker dispans. Vilket jag gjorde. Jag frågade samtidigt om min lön var själig eller för låg. Det var därför facket ringde, jag har alldeles för låg lön. =( Så hon sa 3 steg som jag skulle göra för att få högre lön. Ett var att prata med fackrepsresentanten på min gård och dels prata med min chef. Jag har jobbat i 21 år och sjuksköterskor i kommunen har högre lön eftersom kommunen inte är så attraktiv att jobba i. Men min lön ligger på samma nivå som en nyutexaminerad. =( Därför känns det ännu mer som jag vill byta jobb.


Imorse hade någon tittat in genom fönstret flera gånger hos ena grannen. =( Grannen som är ensamstående med barn var hemma själv med yngsta dottern som är 1 år äldre än L. Båda två tyckte det var jätteläskigt. När dom tittade mot fönstret såg dom ett ansikte tryckt mot rutan som försvann när han såg att han var upptäckt. Men någon minut senare dök han upp i ett annat fönster. Jätteläskigt!! Undra om han rekade inför ett inbrott? Eller vad han gjorde? Tänk om han är kvar och dyker upp i mitt fönster imorgon? Då kommer jag få snörp. Ett byte har jag också hunnit med. Det var en tjej som sökte en lampskärm. Vilket jag hade bytt till mig en. Jag tänkte klä om den men ångrade mig. Jag fick 10 extra långa ljus. =) Bra eftersom jag eldar i mina stumpastakar varje kväll. =) Jag har slutat elda värmeljus och kör med stearinljus istället för att slippa koppen. S fick för sig att rensa sitt rum efter att hon fick bordet igår. Det var inte igår hon gjorde det. Hon hade en massa tjejtidningar från 1800 fryser kallt. Dom la S in som skänkes på bytarsidan för att slippa lämna dom i återvinningen. En tjej nappade efter bara några minuter och dom ska träffas imorgon. =)

På posten kom det nästan gratis nästa storlek benskydd till L. Jag fick betala 36 kronor. För att jag bloggat om Länna sport.

1 kommentar:

Lotta sa...

Smart det där att man kan byta saker med varandra.

Här hos oss är det bara jag som tycker om blodpuddning, det är inte ofta men några gånger/år får övriga familjen stå ut...

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...