lördag 7 januari 2012

Bregott och restmat

Jag ♥ mina föräldrar mest av allt i hela världen. Tillsammans med mina barn och maken förstås. Min mamma och pappa ställer upp i alla lägen och alla tider på dygnet. Om jag bad om 1 miljon kronor skulle jag säkert få det. Maken åkte till Stöten igår för att skotta husvagnen. Han tog bilen med sig. Grejen som jag vann till maken efter budgivning på Facebook men inte fick men fick ändå skulle hämtas i helgen. Så jag frågade mamsen om jag fick låna deras bil idag. Vilket jag fick. Mamsen och papsen bor ju nästan grannar med oss numera. =) Eftersom jag ändå fick låna bilen tänkte jag åka iväg och köpa några påslakan och örngott som jag köpt också via Facebook till L. L har barnlakan i sin säng och jag tyckte det var dags för lite vuxnare lakan. 5 par för 140 kronor. Sen att S tog 2 av dom är en annan femma. Det visade sig att pappsen skulle följa med och bära och skjutsa. Sen visade det sig igen att min mage (stressmage kallas det som reagerar på viss mat som till exempel taco och chipsen som vi åt igår) inte gillade att jag skulle på utfärd. Pappsen, S och L åkte då iväg på köpen. =) ♥ dig pappa.
Jag gjorde kladdkaka som tack för hjälpen. =) Med maken i Stöten. Han ville åka själv för att få ha det lite lugnt och skönt. Ville jag också ha det lite lugnt och skönt. Så lugnt och skönt man nu kan ha det med 3 barn. Så matlagningen är lite lagd åt sidan. =) Igår till lunch blev det matlådor från frysen. Idag till lunchen blev det taco som blev över sen kvällsmaten igår. =) Jag gillar inte klockradiosar. Dom ger ifrån sig strålning. Med tanke på att huvudet ligger bredvid klockan så går strålningen in i huvudet. Jag har bytt ut min mot en gammal hederlig väckarklocka. En sån på bilden fast en blå. S köpte en likadan fast rosa och skulle byta ut sin också. Men hon gillade inte att siffrorna inte lyser så man inte ser vad klockan är mitt i natten. Så nu har L den rosa väckarklockan inne hos sig. Maken och M ville också att siffrorna ska lysa. Finns det gamla väckarklockor eller väckarklockor som går på batterier som lyser? Klockan alltså inte batteriet. Jag tycker att det är rätt avstressande att man inte ser sifforna. Jag stressar inte upp mig när jag inte kan sova eftersom jag inte har en aning om vad klockan är. Sen kan det vara lite jobbigt framåt morgonkvisten och man snart ska gå upp och inte vet vad klockan är. Om man har försovit sig eller kan slumra en stund till. Det blev gräddfil över när jag gjorde fisksåsen häromdagen så jag ville göra dipp av den. M var snäll och köpte chips när han jobbade. Jag blandar egen dipp av gräddfil, aromat och torkad dillkrydda. Enda gången jag använder aromat eftersom det är natriumglutamater i den. Den torkade dillen som jag köpt tog slut men jag hade ett lager hemodlad dill på tork i pannrummet. Erikssons undrar hur jag gör mitt Bregott. Mixa 250 gram rumsvarmt smör med 1 dl vatten. Och lite salt om du vill ha salt smör. Tillsätt 1 dl rapsolja droppvis fortfarande mixande. Lägg i en bytta i kylskåpet. Klart. Billigare än köpt Bregott med dyrare än lågprismargarinerna.

2 kommentarer:

Erikssons sa...

Hur mycket olja använder du?

Erikssons sa...

Tack förresten! :o)

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...