söndag 23 oktober 2011

Livet är svårt och pinsamt =(

S, mamma och svärmor åkte till London idag på S födelsedagspresent. Mamma och svärmor betalar sin resa själv. Tack och lov. L är jättetrött och är då väldigt gnällig. Att S åkte iväg i 4 dagar gjorde inte saken bättre. Hon gråter så det skvalar och säger att livet är svårt. =( Och hon är bara 8 år. En kompis till S som är 18 år har ätit antidepressiva mediciner i ett år för hon är deprimerad. Vart är livet på väg? L är också ledssen för att hon är den enda i sin klass som inte kan gå balansgång på gympan utan frökens hjälp. Hon tycker att det är pinsamt. =( Maken ska försöka snickra ihop en balansgång så hon kan öva hemma. Jag var lite nere häromdagen för jag knappt hade några julklappar ordnade och det är snart november. Jag brukar vara klar vid den här tiden. Jag kollade igenom mina listor och märkte att jag hade en hel del klappar ordnade. Och fler är på gång. Förr om åren har jag gjort mycket klappar själv. I år har jag bytt till mej flera. L:s alla klappar utom en är fixade. S och jag var iväg och köpte en gitarr till L igår kväll. Den är såklart begagnad och kostade 200 kronor. Maken och jag ska iväg och köpa en av M:s julklappar senare ikväll. Sen ska jag byta till mig en imorgon. Efter det är bara en tidningsprenumeration kvar till M. Det är tradition att M och S får varsin prenumeration. På onsdag ska maken iväg och byta till sig en julklapp till S. Då är bara två av hennes kvar, tidningen är den ena.
Jag har lagt in lite fler saker som ska säljas på Facebooks säljsida. Tänkte få ihop till fler husrenoveringar. Wall of fame på ena väggen i kontoret har blivit utökad med fler signerade cdskivor. Väggen bredvid har fått ett väggord. Theres no place like home. Taklisterna och vägglisterna är som sagt var köpta och bytta men maken har tidsbrist och dom är inte uppsatta. Känner mig inte så frustrerad över det eftersom maken har fortsatt rensa och fixa på andra ställen. Han har bland annat satt upp en hylla till i hobbyrummet så det ligger lister, plankor och annat långt på. Hyllan gjorde han av en sarg som blev över från L:s våningssäng. Gillar när han återanvänder sånt vi har hemma. Han har också gjort rent och lagat den lilla frysen som nu är ute till försäljning. Vi har bestämt att vi ska klara oss på 3 frysar för att spara in på elen. Sandra undrade hur länge jag trodde maten i frysarna skulle räcka om vi bara åt av den. Bra fråga. I frysboxen ligger mycket bär som jag ska koka saft och sylt på. Men om vi bara skulle äta av den frysta maten skulle den nog räcka minst ett par tre kanske fyra månader. Det skulle bli lite ensidig mat kanske eftersom det är mycket färs och korv. Maken har även varit iväg på ett byte. M skulle spela innebandymatch i en stad på andra sidan av en stad som ligger bredvid våran. Dom vann med 6 - 1. M är målvakt. =) I staden mellan städerna skulle bytet äga rum. Hon fick gamla tapetrullar. Vi fick en trasmatta. Den ska ligga på golvet i lekgästtvrummet när heltäckningsmattan är borta och det ligger golv där. L har en ritpappersrulle som sitter på väggen i hennes rum. Rullen är uppritad och L ville ha en ny. Så jag tog en tapetrulle. Den var lite för lång så jag sågade av en bit. Sen blev jag så pysselsugen att jag gjorde ett koppljus av gamla ljusstumpar. Jag färgade den brun med hjälp av brun vaxkrita. Den ska föreställa en kopp varm choklad med vispgrädde.

1 kommentar:

Mireille sa...

Jag vill oxå göra roliga chokladljus :) Hur smälter du ljusen ? Hur gör du för att få grädden att se ut som grädde ? Jag eldar mest värmeljus så det blir inte så mkt stumpar för mig,får övergå till blockljus :)

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...