lördag 8 oktober 2011

Bytt saker, sålt saker och slutet

Känns som om det var ett tag sedan jag utövade min hobby att byta saker. Men det tog jag in idag genom tre byten. =)En stor mjukisgroda som jag fick gratis i somras genom ett byte som inte krävde något byte.
Fick jag två påsar hembakade bullar för. Hon fick komma hit.


En ram som jag köpte på Ikea och gjorde bricka av. Jag använder aldrig brickan och hade ingen användning för ramen.
Fick jag handdiskmedel och en chokladkaka. Chokladen var för att jag åkte dit med ramen.Två lammskinn och två överdrag till bilsäten. Jag fick dom av mamma. Vi har ingen skjärtvärme i våran bil så man fryser arslet av sig på vintern. Överdragen skulle göra att det blev lite varmare. Men vi har airbags i sätena med och kan inte ha några överdrag. =( Så det blir att fortsätta frysa arslet av sig. Alltså hade jag ingen användning för dom. Jag fick en flaska sköljmedel och två förpackningar tvättmedel. Det ena tvättmedlet var för att jag åkte dit med skinnen.
Annonsen i den lokala tidningen gav en såld sak. Mina burkar som vi köpte i Borlänge förra bröllopsdagen för 500 kronor. Jag sålde dom för 400 kronor. Då har jag bytt bort några och några har jag kvar. Nu har jag mer plats i förrådet för L:s växa i kläder och M och S flytta hemifrån saker. Hokus pokus stolen och M:s gamla säng var det ingen som ville ha. =( Men 400 att köpa taklister för blev det i alla fall. =) På posten igår kom ett uttagningsavi. Jag var bland dom 20 första att maila in och få kaffe och choklad genom Camino prenumerationen. Helt gratis. Vi hämtade ut det när vi ändå var på Coop och månadshandlade. 1000 kronor ungefär kostade handlingen bara idag så jag hoppas på högst 2500 kronor. Men det blir tufft eftersom S fyller 18 år och vi ska ha två spökfester.

Ibland har vi familjeråd. Det är bara jag som kallar till dom och det är bara jag som kommer på punkterna. Idag var det dags igen.

#Träning: vi har massor med träningsredskap stående lite överallt i huset. Bland annat har vi ett löpband utan el som ingen använder. det ska bort resten ska vara kvar men vi ska göra iordning makens hobbyrum. Hans hobbyrum ska ut i garaget.

#Tvätt: M tvättar sina två jobbskjortor separat vilket är onödigt. S orkar inte gå dom få stegen till tvättstugan utan samlar sin tvätt i en hög på golvet.

#M och S ska storstäda/rensa sina rum innan S fyller 18.

#Färs: Nu när M jobbar på Ica har han koll på priser och extrapriser. Jag köper nötfärs för 59,90 kilot. Dom säljer fläslfärs för 19,90 kilot. En besparing på 40 kronor/kilo. Men fläskfärs smakar lite speciellt. Okey i alla färsrätter utom Taco.

#Nyår: jag är äntligen ledig nyår men M och S ska festa. S tjatar varje dag om att hon ska festa när hon fyller 18. =( Trerätters hemma eventuellt bjuda mamma och pappa.

#Jul: mamma och pappa bor ju nästan granne med oss nu. Flyttlasset gick igår. Men barnen vill vara här. Men vi ska be om mer hjälp.

#Simma: L måste lära sig simma, maken ska ta tag i det och använda sina friskvårdskuponger till det.

#Solariet: S fick ett solarium när hon fyllde 16. Rören är dåliga och måste bytas, kostar 1000 kronor. Vi ska byta rören när vi får pengar över.

#Den lokala tidningen: står bara en massa skit och kostar 300 i månaden. Dela med mamma och pappa eller ha kvar? Fundera på det.

#Ullared. Stugan är bokad med egentligen har vi inte pengarna att åka för. Men vi ska åka ändå och ha en maxgräns att handla för.

#Rundan runt: Hur många tårtor på S kalas? 2 stycken. Maken tog upp våran extremt ruttna ekonomi. Det går inte att minska utgifterna mer enligt maken (det gör det visst det, massor mer) utan nu ska inkomsterna ökas. Så antingen ska jag säga upp mig och söka ett jobb med mer % eller så ska jag börja jobba extra motsvarande %. Känns som om det är slutet på hemmamammans blogg. För då är jag ju inte ens 43% jobbande utan 75% jobbande och det är ju mer jobb än inte jobb. =( Dessutom vet jag inte om det är ekonomiskt lönsamt att jobba mer. Då måste L vara mer på fritids. Hon vill inte ens vara där idag då måste hon vara där mer. Så då kostar fritids mer. Bensinen till och från jobbet kostar mer. Jag hinner/orkar inte göra alla spartips grejer längre. Jag köper inte mat speciellt ofta när jag jobbar utan jag brukar ha med mackor men dom få tillfällena blir fler med mer jobb.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej jag heter Joanna och är 23 år och när jag var 14 år fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppenhjärtat om mitt liv med diagnosen för att folk ska få mer inblick och förståelse för hur det är att leva med ett dolt funkionshinder har även massa roliga tävlingar på gång
som tex iphoneskal, intredning, smycken och laptopskydd så passa på att kolla in min blogg:)
Kram:)

Anonym sa...

Vad tråkigt om drömmen tar slut. Hoppas att du kan få till det, men 43% låter ju bra det med.
Tjänar du något på bytena med tanke på bensinen?
Du samlar ju kläder till din yngsta, hur ser hon på det? Tror du hon vill ha kläderna om ett par år när den storleken blir aktuell? Är det inte bättre att spara pengar till ett klädkonto?
Sandra

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...